Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ
Αμφιβολίες από την αρραβωνιαστικιά του

Τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του στελέχους της «Vodafone» Κώστα Τσαλικίδη, ζήτησε χτες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Διώτη, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, η αρραβωνιαστικιά του θανόντος Σάρα Γαλανοπούλου, η οποία έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα περίπου τρεις ώρες. Η Σάρα Γαλανοπούλου, που φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον Τσαλικίδη στις 9 Μάρτη 2005, εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν πρόκειται για αυτοκτονία και μετέφερε στον εισαγγελέα την ανησυχία του Τσαλικίδη γύρω από την «Vodafone» κατά το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν το θάνατό του.

Στο μεταξύ ο συνήγορος της οικογένειας Θέμης Σοφός προτίθεται να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις συνθήκες θανάτου του Τσαλικίδη, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει την εκταφή του πτώματος.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ο αδελφός του εκλιπόντος.

Στο μεταξύ έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σ. Μπάγιας με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλου περί απομάκρυνσης του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλο.

Ο Σ. Μπάγιας σε γραπτή ανακοίνωσή του ανέφερε χτες ότι οι δηλώσεις Πάγκαλου εκτός από αμετροέπεια και έλλειψη νομικής βασιμότητας, χαρακτηρίζονται από πρόδηλη διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική λειτουργία της δικαιοσύνης και γι' αυτό είναι αποδοκιμαστέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ