Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κριτική» συγκάλυψης

Τις παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών για το θέμα των υποκλοπών ζήτησε και χτες ο Γ. Παπανδρέου, καταλογίζοντας συγχρόνως και προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση «θα υποχρεωθεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες» αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη λήξη των εργασιών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του. Χωρίς φυσικά σε κανένα σημείο να καταδικάσει την πολιτική που παρέδωσε, στο πλαίσιο της «ελεύθερης αγοράς» και του «ανταγωνισμού», τις τηλεπικοινωνίες στο πολυεθνικό κεφάλαιο, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «ευθύνες» που είναι «υπαρκτές και πρέπει να καταλογιστούν». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν υπογράψει συμφωνίες με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα οι οποίες δίνουν το δικαίωμα στους πράκτορές τους να κάνουν παρακολουθήσεις μέσα στη χώρα, ψήφισαν νόμους που αίρουν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, αλλά χτες ο Γ. Παπανδρέου ...ανακάλυψε ότι «η κυβέρνηση κατάφερε σε ένα θέμα εθνικής ασφάλειας να γεμίσει ανασφάλεια όλη τη χώρα».

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του σαν ...θεματοφύλακα των θεσμών, υποστηρίζοντας ότι ύψιστο καθήκον του ΠΑΣΟΚ «είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, από θέση ...τιμητή, δήλωσε ότι δε βρίσκει πειστικές τις απαντήσεις του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι «επιχείρησε να θολώσει τα νερά, μοιράζοντας διαβεβαιώσεις για εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ στους θεσμούς. Οσο όμως δεν αποδοκιμάζει στελέχη του, τα οποία χθες - και μάλιστα ενώπιόν του - επιτέθηκαν στη Δικαιοσύνη, δεν πείθει».

Οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, έκανε λόγο για «άθλιους χειρισμούς» από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση και κάλεσε τη ΝΔ να μην κάνει τον «αυτόκλητο προστάτη της Δικαιοσύνης», γιατί, όπως υποστήριξε, στόχος της «είναι η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ