Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Την ανάκληση των δυο απολύσεων στο πολυκατάστημα «Μαρινόπουλος» στην Καλαμάτα απαίτησαν με δυναμική παρέμβασή τους, χτες το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της πόλης. Οι απολύσεις έγιναν την Τετάρτη 15 Φλεβάρη με το αιτιολογικό των περικοπών. Με ανακοίνωσή τους η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων καταγγέλλουν τις απολύσεις και καλούν ους εργαζόμενους σε συσπείρωση και αγώνα γύρω από τα ταξικά τους συνδικάτα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ: Σε επίσχεση εργασίας και κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου Ανω Σύρου για πάνω από δύο βδομάδες βρίσκονται οι 23 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και τα προγράμματα του Δήμου διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς είναι απλήρωτοι έως και 19 μήνες.

ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία βρίσκονται σήμερα οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, διαμαρτυρόμενοι για τις ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για τις οδικές και εμπορευματικές μεταφορές. Στον Πειραιά, οι οδηγοί φορτηγών προγραμματίζουν για σήμερα συγκέντρωση στον ΟΛΠ, στο Σταθμό Εμπορευματικών Μεταφορών Κερατσινίου.

ΗΛΠΑΠ: Γενική συνέλευση με στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., συγκαλούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ). Τις ώρες της στάσης εργασίας θα παραμείνουν ακίνητα τα τρόλεϊ στην Αθήνα.

«ΔΑΡΙΓΚ»: Με συμβολική κατάληψη του εργοστασίου της συρματουργίας ΔΑΡΙΓΚ στη Χαλκίδα και συμβολική «εκποίηση προϊόντων» της παραγωγής του, επανέρχονται σήμερα στις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι, που διανύουν τον 18ο μήνα από τότε που η ιδιοκτησία της επιχείρησης, ο όμιλος Κουταλίδη, έπαψε τη λειτουργία του, αφήνοντας 180 εργαζόμενους στο δρόμο και απλήρωτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ