Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΑΣΟΚ
Ακρότητα και ακραία συμπεριφορά η απεργία των ναυτεργατών!!!

«Ακρότητες» και «ακραίες συμπεριφορές» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και τη στήριξη που έδωσε το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών!

«Οι ακρότητες από κάθε πλευρά συσκοτίζουν την πραγματικότητα, γιατί μένει η εικόνα και δε μένει η ουσία των προβλημάτων και οι διαδικασίες επίλυσής τους. Επομένως οι ακραίες συμπεριφορές καταδικάζονται από κάθε πλευρά, απ' όπου και αν προέρχονται». Αυτή τη δήλωση έκανε χτες η Αν. Διαμαντοπούλου, εκφράζοντας τη θέση του κόμματός της για την απεργία των ναυτεργατών. Στο «λεξιλόγιο» των «σοσιαλιστών» λοιπόν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων χαρακτηρίζονται «ακρότητες».

Χτες η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου «τσουβάλιασε» το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης με τους αγώνες των εργαζομένων και έκανε λόγο για «ακραίες συμπεριφορές». Υποκλινόμενο στις απαιτήσεις των εφοπλιστών και προσφέροντας πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ διά στόματος της Αν. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «ακρότητες» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν και δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στα αφεντικά του, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε πριν βγει η απόφαση των ναυτεργατών για τη συνέχιση ή μη της απεργίας τους να επισημάνει: «Καταγγέλλουμε την πόλωση από κάθε πλευρά, τον αυταρχισμό και τις ακρότητες στη διαχείριση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων. Η πόλωση και οι ακρότητες συσκοτίζουν τα πραγματικά προβλήματα και οδηγούν σε κοινωνικές εντάσεις, φέρνοντας τη μια ομάδα του πληθυσμού απέναντι στην άλλη»!!

Η Αν. Διαμαντοπούλου μάλιστα χτες παρέδωσε και ...μαθήματα συνδικαλισμού, «η απεργία», τόνισε, «είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε με καταχρηστικό τρόπο σε βάρος των κοινωνικών στρωμάτων, αλλά ούτε και να ακυρώνεται με διάφορες επιλογές»! Μάλιστα, η ίδια κάλεσε τους ναυτεργάτες να κάνουν «σωστή χρήση» ανάμεσα «στην κατάχρηση και στην απενεργοποίηση του όπλου της απεργίας». Ζήτησε ουσιαστικά από τους ναυτεργάτες να αποκηρύξουν κάθε μορφή έντασης του αγώνα, να υποταχτούν στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η επιστράτευση του ΠΑΣΟΚ ήταν ...νόμιμη

Την ίδια στιγμή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε να... διαχωρίσει την πολιτική επιστράτευση που είχε κηρύξει το ΠΑΣΟΚ το 2002 με αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, υποστηρίζοντας: «Τότε το δικαστήριο κήρυξε την απεργία παράνομη και καταχρηστική»! Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιχειρεί «να συμψηφίσει τις επιλογές για την πολιτική επιστράτευση του 2002», αφού, όπως ισχυρίστηκε, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε «δεσμευτεί για επίλυση των ζητημάτων της ΠΝΟ»...

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ ούτε και χτες ζήτησε την απόσυρση του αντιλαϊκού κυβερνητικού νομοσχεδίου. Αντίθετα, μάλιστα, η Αν. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή πρότεινε εξαντλώντας τα θεσμικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του έναν οργανωμένο διάλογο». Εμείς, συνέχισε η ίδια, «υπογραμμίσαμε στη Βουλή ότι ως αντιπολίτευση προτιθέμεθα να υποστηρίξουμε σχέδιο μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων», που θα περάσει από μια «οργανωμένη κοινωνική διαβούλευση»...

Το ΠΑΣΟΚ αφού λοιπόν ουσιαστικά κάλεσε τους ναυτεργάτες να αποκηρύξουν την οργανωμένη πάλη και να καθίσουν στο «τραπέζι του διαλόγου», για να συζητήσουν με φόντο «μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις», έσπευσε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, να καταδικάσει την κυβέρνηση για «αναξιοπιστία, ανευθυνότητα και αυταρχισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ