Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Προχώρησε σε νέες απολύσεις

Παράνομη και καταχρηστική κηρύχτηκε η απεργία, που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι, για να αντισταθούν στις απολύσεις

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε το Πρωτοδικείο Λαμίας μετά από προσφυγή της εργοδοσίας και με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, την 4ωρη στάση εργασίας που είχε αποφασίσει για προχτές 22 Φλεβάρη το Σωματείο Εργαζόμενων στην Επιχείρηση Χαρτοποιίας Φθιώτιδας, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες απολύσεις αποτελούν συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε είχε προχωρήσει παράνομα σε ομαδικές απολύσεις. Βέβαια, οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια και είχαν δικαιωθεί, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη δουλιά τους. Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταγγέλλει ότι «για μια ακόμα φορά η Δικαιοσύνη επιστρατεύτηκε στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των εργοδοτών», καθώς το Πρωτοδικείο της Λαμίας «κατάφερε» μέσα σε τρεις ώρες από την ώρα κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων από την εργοδοσία, (Τρίτη 21/2, 3.30) να ορίσει δίκη και να εκδώσει απόφαση στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την οποία έκρινε παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση. Παράλληλα, καταγγέλλει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και το σωματείο.

«Οι κύριοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, συνεχίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οφείλουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Να είναι σίγουροι ότι με αυτές τις μεθόδους και τακτικές δε θα λυγίσουν τον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργασιακών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ