Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπουργικό σώου με φόντο τη βαρβαρότητα

Επικοινωνιακό σόου, με φόντο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των ψυχικά ασθενών και των εργαζομένων στα ψυχιατρεία, έστησε χτες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιχειρώντας να αμβλύνει την αλγεινή εντύπωση, που προκάλεσε την περασμένη βδομάδα ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού για τις μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης 37 νοσηλευόμενων της παμπάλαιας πτέρυγας «Διαδρομή».

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο επισκέφτηκε το ΨΝΑ και κάλεσε τους δημοσιογράφους, προκειμένου να ανακοινώσει ότι μετά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρενέβη, για να επισπευστεί η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων σε «σύγχρονες εγκαταστάσεις». Στην πραγματικότητα, οι ασθενείς που ζούσαν μέσα στην αθλιότητα για χρόνια μεταφέρθηκαν άλλοι στο 7ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών (που έχει φτιαχτεί για νέες εισαγωγές και όχι για χρόνιους ασθενείς), και άλλοι στις «αγροικίες» του ΨΝΑ, έως ότου μεταφερθούν -σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων - στους ξενώνες των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Συνολικά, η κατάσταση στο ΨΝΑ μόνο για πανηγυρισμούς δεν ενδείκνυται, αφού είναι κενές το 30% των οργανικών θέσεων βάσει του πεπαλαιωμένου οργανισμού του 1984, η εφημερία γίνεται σε δραματικές συνθήκες και τα ράντζα κατακλύζουν τα τμήματα εισαγωγής, ενώ η φροντίδα των ψυχικά πασχόντων παραδίδεται στις ιδιωτικές εταιρίες.

Πάντως, ο υπουργός και ο διοικητής του ΨΝΑ Αθ. Κοσμόπουλος είπαν ότι η απόφαση για τη μεταφορά ήταν ειλημμένη από τον περασμένο Νοέμβρη και απλά επιταχύνθηκε από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Και, μετά τις δηλώσεις, πλήττοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ασθενών, ο διοικητής «με εντολή του υπουργού» άνοιξε τις πόρτες του ψυχιατρείου στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους, προκειμένου να παρουσιάσουν το... «πριν» και «το μετά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ