Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
«Μιλούν για εμάς χωρίς εμάς»...

Από τον Νικόλαο Λαρδά, αντιδήμαρχο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, γραμματέα ΤΕΔΚ Ν. Σάμου και μέλος της «Παναιγιακής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ακτοπλοΐα», πήραμε την παρακάτω επιστολή, η οποία είναι ενδεικτική του κλίματος αγανάκτησης που επικρατεί στα νησιά για την κατασυκοφάντηση του αγώνα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση και τους βαστάζους της:

«Εχοντας υπ' όψιν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την απεργία των ναυτεργατών καθώς και τη δημοσιότητα των επιπτώσεών της στη ζωή των Αιγαιοπελαγιτών, θεωρώ σκόπιμο να προσθέσω και εγώ τη φωνή μου με αυτή των υπολοίπων αγανακτισμένων νησιωτών.

Τα συναισθήματα αυτά προξενούνται τόσο από τον αποκλεισμό των νησιών και τα προβλήματα στην επιβατική κίνηση, στην τροφοδοσία, στη διασάλευση του αισθήματος ασφαλείας λόγω των ελλείψεων στο "Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας", καθώς επίσης και στις επιπτώσεις του αποκλεισμού στην ενεργειακή επάρκεια των νησιών μας.

Το αίσθημα της αγανάκτησης οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, στη χρόνια εγκατάλειψη αυτών των τομέων από το "υπεύθυνο" ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Δεύτερον, στην όψιμη ανησυχία των αστέρων των ΜΜΕ οι οποίοι ανακάλυψαν τη νησιωτική Ελλάδα και τα προβλήματά της. Αφιερώνοντας μάλιστα μεγάλο μέρος του "πολύτιμου" χρόνου τους σε αυτά, μιλώντας για εμάς χωρίς εμάς.

Μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όσους αγωνίζονται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των νησιωτών. Σε αυτούς, από όσους προανέφερα συγκαταλέγονται μόνο οι ναυτεργάτες, με τους οποίους τα τελευταία ιδίως χρόνια αγωνιζόμαστε από κοινού για την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής στο χώρο της ακτοπλοΐας. Μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των νησιωτών και τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αυτή η πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δημιουργία ενός "Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ