Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
«Προοπτική για το λαό τα ψηφοδέλτια συνεργασίας»

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην προχτεσινή εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές στη Νέα Ιωνία, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη να στηριχτούν οι συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» και την «Κομμουνιστική Ανανέωση»

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας που «πλημμύρισε» προχτές από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και συνταξιούχους της πόλης, που συνέρρευσαν στην πολιτική εκδήλωση με θέμα το πλαίσιο συσπείρωσης και συνεργασίας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

«Πρέπει να αποδυναμωθούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας για να έχουμε κατακτήσεις» υπογράμμισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Και ανέφερε παραδείγματα των επιπτώσεων της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλες τις πλευρές της ζωής του λαού. Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι «η πλουτοκρατία δεν ανησυχεί ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, θα έχει περισσότερους δημάρχους». «Είναι δοκιμασμένα αυτά τα κόμματα», είπε. «Δεν ανησυχεί ούτε με την εμφάνιση διαφόρων αναχωμάτων, όπως ο ΛΑΟΣ, γιατί είναι ακίνδυνα για τα συμφέροντά τους». Εκείνο που ανησυχεί την πλουτοκρατία, τόνισε, «είναι μήπως ο κόσμος τούς γυρίσει την πλάτη», καταψηφίσει δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύσει συνδυασμούς που παλεύουν να εμποδίσουν την αντιλαϊκή πολιτική.

«Ο λαός πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματά του», τόνισε και πρόσθεσε ότι η ψήφος είναι ψήφος για το μέλλον της νεολαίας, «που βρίσκεται στο κέντρο της αγωνίας κάθε οικογένειας». Εξήγησε ότι όσο και αν πασχίζει μια οικογένεια να λύσει τα μεγάλα προβλήματα των παιδιών της, δεν μπορεί να τα λύσει ατομικά. Και κάλεσε το λαό να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» και η «Κομμουνιστική Ανανέωση». Ακριβώς γιατί στόχος των συνδυασμών αυτών είναι «να αντιπαλέψουμε το σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ριζικότερων και μεγαλύτερων αλλαγών». «Αυτή είναι η προοπτική, τόνισε, αυτή είναι η δύναμη που πρέπει να ενισχυθεί και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές». Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ αποκλείει τη συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΣΥΝ, ο οποίος διαλαλεί συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ «όχι μόνο σε δήμους και νομαρχίες, αλλά και προγραμματική κυβερνητική συνεργασία».

Να ενισχύσει ο λαός «τα ψηφοδέλτια του αγώνα ενάντια στην πολιτική της υποβάθμισης», που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» και η «Κομμουνιστική Ανανέωση» κάλεσε ο Πέτρος Κονταρίδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ.

Εκ μέρους της «Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών», ο Φώτης Βαρδής δήλωσε ότι η συνεργασία ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών «είναι απόρροια συναντίληψης για τη συγκρότηση μιας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας» για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς ανέφερε παραδείγματα της «πολύπλευρης δράσης των κομμουνιστών και των συμμάχων τους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο» και μίλησε για τη σημασία της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης, το μαζικό απεγκλωβισμό του λαού από την επιρροή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ