Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΒΑΝΤΙ «ΜΙΝΤΙΑ»

ΔΗΛΑΔΗ, Ν' ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ; «Στο παρελθόν, ακόμη και το πρόσφατο, υπήρξαν μονομερείς "διευκολύνσεις" στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ευνοϊκές "ρυθμίσεις" χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που δεν απέδωσαν το (θεωρητικά...) ποθούμενο αποτέλεσμα λόγω νοοτροπίας και "φαταουλισμού" των "εχόντων και κατεχόντων". Οι φορολογίες μειώθηκαν, αλλά επενδύσεις δεν έγιναν. Το εργατικό κόστος μειώθηκε (κατά 25% σε διάστημα 25 ετών...) αλλά η ανταγωνιστικότητα και ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων δεν επιχειρήθηκαν καν. Μήπως είναι καιρός για νέους προβληματισμούς και προσανατολισμούς;» (οι διαπιστώσεις από τον Θ. Οικονομόπουλο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ»: «Μήπως ο τρόπος με τον οποίο σήμερα γίνεται κανείς διάσημος, κυρίως για περιορισμένη χρονική διάρκεια, είναι ένα από τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική παρακμή; (...) Αν στο παρελθόν η φήμη ενσωμάτωνε ή αντιπροσώπευε τις ευγενέστερες και υψηλότερες αξίες, όπως οι μεγάλες σκέψεις και τα ιδανικά ή οι υπηρεσίες για το υψηλότερο αγαθό, οι σημερινές δημοσιότητες πάσχουν από μια ναρκισσιστική ιδεοληψία (...) Ο νέος τύπος διασημότητας είναι πολύ πιο εύκολα χειραγωγήσιμος από τα μέσα επικοινωνίας και είναι, βεβαίως, πιο επικερδής» (ο Σ. Παπαθανασόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα «ΝΕΑ»).

ΜΠΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ... «Αυτή την περίοδο η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ πιέζεται εξαιτίας των δημοσκοπήσεων, γι' αυτό και ο κ. Αλαβάνος έδωσε πράσινο φως για τοπικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΣΣΣΣ... «Μωρέ, εντάξει, να το κάνουμε το αντιπολιτευτικό μέτωπο που προτείνει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά να, αυτό το ΚΚΕ δε δέχεται. Θα μου πείτε και πού το κακό; Αν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί, θα την έκανε, νομίζετε, την πρόταση ο σύντροφος; Αφού στο ΠΑΣΟΚ απευθύνεται!» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ