Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δωρεάν Υγεία για τους εργαζόμενους

Ο Σπύρος Χαλβατζής και η Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, μιλούν με εργαζόμενους του «Ωνάσειου»
Ο Σπύρος Χαλβατζής και η Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, μιλούν με εργαζόμενους του «Ωνάσειου»
«Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", αγωνίζεται για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που θα παρέχεται δωρεάν, αναβαθμισμένο, ποιοτικά ανώτερο για την εργατική τάξη, για τα πλατιά εργατικά στρώματα, για όλο το λαό».

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», μαζί με την Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη από τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Αθήνας».

Στη διάρκεια της περιοδείας τους, οι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου συνεργασίας συναντήθηκαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου και επισκέφτηκαν τους χώρους δουλιάς των εργαζομένων. Οπως διαπίστωσαν, ακόμη και στο «Ωνάσειο», το οποίο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, υπάρχουν περιπτώσεις - όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι - που τομείς του νοσοκομείου εξετάζεται να δοθούν σε εργολάβους, όπως για παράδειγμα, πλυντήρια, μαγειρεία και φύλαξη. Αλλωστε, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Β. Αράπη, μιλώντας με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, ήδη «σε πολλά νοσοκομεία, αρχίζουν να φέρνουν κέτεριγκ»...

Ο Σπ. Χαλβατζής, με σχετική δήλωσή του, υπογράμμισε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον επιχειρηματικό τομέα στην Υγεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια αναβαθμισμένη Υγεία δωρεάν και δημόσια, αλλά και να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του δικομματισμού τα οποία ρίχνουν συνεχώς νερό στο μύλο της εμπορευματοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ