Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΗΠΑκλοπές!

Υπάρχει άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι τις υποκλοπές στην Ελλάδα τις έκαναν οι Αμερικάνοι. Οτι το κέντρο των υποκλοπών ήταν η Αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν πρόκειται για «δημοσιογραφική υπόθεση», όπως προσπαθεί τώρα να τα γυρίσει ο Κίσλινγκ. Η ιδιότητα του ατόμου - πρόκειται για τον τέως πολιτικό σύμβουλο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα - καθιστά την τοποθέτησή του ΟΜΟΛΟΓΙΑ!

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε χτες στην «Ελευθεροτυπία», ο Αμερικανός δεν «εκτιμά». Γνωρίζει! Δε «νομίζει». Ομολογεί: «Οι υποκλοπές - λέει - προωθούντο από 4 σταθμούς με κέντρο την πρεσβεία των ΗΠΑ»!

*

Τι κάνει η κυβέρνηση; Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ που θέλει «το συντομότερο» εκλογές για να κυβερνήσει αυτό στη θέση των άλλων;

Ω, σε τι μπανανία έχουν μετατρέψει τον τόπο! Είναι θλιβεροί. ΗΠΑκουοι ηπήκοοι! Θλιβεροί!

*

Εχουν λίγο φιλότιμο; Εχουν λίγη τσίπα; Αυτοί είναι που είπαν ότι οι υποκλοπές συνιστούν θέμα «εθνικής ασφάλειας». Αυτοί είναι που αποκάλεσαν τις υποκλοπές «έγκλημα». Αυτοί είναι που - υποτίθεται - ψάχνουν την αλήθεια.

Ε, λοιπόν, δε χρειάζεται να προβούν σε κάτι και τόσο «επαναστατικό».

Ας εφαρμόσουν, απλώς, ακόμα κι αυτές τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπέγραψαν και που τάχα μου τους καθιστούν «ισότιμους» (τρομάρα τους) εταίρους με τις ΗΠΑ: Ας εφαρμόσουν τις συμφωνίες δικαστικής και αστυνομικής συνδρομής που (και οι δύο) έχουν υπογράψει με τους Αμερικάνους! Ναι, ας ζητήσουν (αν τολμάνε) από τις ΗΠΑ να στείλουν πακέτο τον κ. Κίσλινγκ στην Ελλάδα, να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές, να εξεταστεί ως μάρτυρας (κατ' αντιπαράσταση με τον Αμερικανό πρέσβη, τον Ρις), να μας πει τι ξέρει για τις υποκλοπές, να μάθει ο λαός την αλήθεια!

*

Τον περασμένο Γενάρη, όταν υπεγράφησαν στην Ουάσιγκτον τα πρωτόκολλα συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, σε συνέχεια των συμφωνιών του 2003, για θέματα έκδοσης και αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, δήλωνε ότι «η ελληνο-αμερικανική φιλία είναι δυνατή και λειτουργεί για έναν καλύτερο κόσμο» και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, ότι οι συμφωνίες αυτές αποδεικνύουν «τη συνέπεια και συνοχή» των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

Εμπρός, λοιπόν, εφαρμόστε τις!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ