Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τεράστιες ελλείψεις στο «Αττικόν»

«Δεν είναι τυχαίο που μας ενδιαφέρει να μιλάμε πρώτα απ' όλα με τους εργαζόμενους. Αυτό δηλώνει και τη διαφορετική αντίληψη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», υπογράμμισε χτες ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ στην περιοδεία του στο «Αττικόν» Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Ενα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις και που - αν και έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές - δεν εξυπηρετεί τις τεράστιες ανάγκες της Δυτικής Αθήνας. Στην περιοδεία συμμετείχαν και οι Δημήτρης Τριφιάτης, καθηγητής Φιλοσοφίας και Σπύρος Παπαδημητρίου από το ΔΗΚΚΙ, καθώς και ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου».

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

  • Το νοσοκομείο λειτουργεί με 35 - 40% από το προσωπικό που χρειάζεται.
  • Χρησιμοποιούνται μόνο 300 από τις 735 κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Τα εργαστήρια λειτουργούν με 5 και 6 άτομα ενώ χρειάζονται 15-20.
  • Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν μόλις 5 από τα 24 κρεβάτια.
  • Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε 6 μέρες μέχρι τις 7 το απόγευμα.
  • Στις τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται 15 εργαζόμενοι ενώ θα έπρεπε να φτάνουν τουλάχιστον τους 70, όπως λένε οι ίδιοι.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που φέρνουμε εργαλεία από το σπίτι», λένε οι εργαζόμενοι δείχνοντας έτσι την έλλειψη χρηματοδότησης και στον τομέα αυτό. Στις τεχνικές υπηρεσίες ευθύνες έχουν και δύο εργολάβοι με 20 και 5 εργαζόμενους, αντίστοιχα. Την καθαριότητα του νοσοκομείου έχει αναλάβει εταιρία. Οι εργαζόμενες και εκτός από το «τεράστιο» ποσό των 2,80 ευρώ που «αμείβονται» - 450 ευρώ το μήνα - «εισπράττουν» και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Χαρακτηριστικό ήταν το επεισόδιο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Γ. Μαυρίκου όπου η «προϊσταμένη» δε σταματούσε να παρεμβαίνει προβοκατόρικα με ερωτήσεις αλλά και «παρατηρήσεις» στις εργαζόμενες για την ώρα του διαλείμματος που τελειώνει...! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της περιοδείας, συζητιόταν πως υπήρξαν παραινέσεις και... συμβουλές προς τις εργαζόμενες, που μάλιστα παρέπεμπαν σε απόλυση, αν την επόμενη μέρα δεν πάνε στη δουλιά τους στην ώρα τους!

Ο Γ. Μαυρίκος μιλώντας με τους εργαζόμενους σχολίασε και την επίσκεψη «βιτρίνας» του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Οπως έλεγαν οι ίδιοι «δεν καταδέχτηκε να μιλήσει μαζί μας για τα προβλήματα του νοσοκομείου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ