Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τι κρίνεται στις εκλογές;

Μιλώντας χτες στην εκδήλωση στην Καλλιθέα ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, αναφέρθηκε στο τι κρίνεται στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αναλυτικά σημείωσε:

«Μήπως θα κριθεί αν η πράσινη λιτότητα είναι ηπιότερη από την μπλε; Αν η μπλε επιστράτευση των απεργών είναι πιο τεκμηριωμένη από την πράσινη; Αν οι ροζ πινελιές της ηγεσίας του ΣΥΝ ταιριάζουν στην πράσινη ή στην μπλε ευρω-υποταγή; Αυτό είναι για όσους καμώνονται τους ανυποψίαστους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων που ζει μέσα στα βάσανα πρέπει να αντιληφθεί έγκαιρα ότι και οι νομαρχιακές και οι δημοτικές εκλογές θα κρίνουν πιο σοβαρά πράγματα.

Στις εκλογές αυτές μπορεί να κριθεί:

α) Αν ο λαός θα εγκλωβιστεί μέσα στις δυνάμεις του δικομματισμού και στα δεκανίκια του ή αν θα τους γυρίσει την πλάτη εκφράζοντας με αυθεντικό τρόπο τη δυσαρέσκειά του.

β) Αν οι εργαζόμενοι θα τσιμπήσουν στους εικονικούς ανταγωνισμούς και στις δημαγωγίες ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ή αν θα τους γυρίσουν την πλάτη ενισχύοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό αγωνιστικό ρεύμα.

γ) Αν κάποιοι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι θα ανεχτούν τη διγλωσσία της ηγεσίας του ΣΥΝ. Αν ανεχτούν τη διαχείριση και τη μεσιτεία με τη σοσιαλδημοκρατία ή αν θα απεγκλωβιστούν και θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ανυπακοής, της συνέπειας και της αντίστασης.

δ) Αν θα περιοριστεί το μήνυμα των εκλογών στα λεγόμενα τοπικά ζητήματα ή αν θα αντηχήσει δυνατά το αποτέλεσμα για τα ζητήματα της Υγείας, της ανεργίας, της φτώχειας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας και του βιοτικού επιπέδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ