Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ. Ελικόπτερο του τουρκικού στρατού συνετρίβη χτες στην Ανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα δύο μέλη του πληρώματός του και δύο επιβαίνοντες σε αυτό. Η επίσημη εκδοχή για τα αίτια του δυστυχήματος, που πρόβαλλαν τοπικοί αξιωματούχοι, είναι ότι το ελικόπτερο μπλέχτηκε σε καλώδια υψηλής τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ. Δύο ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου που κρατούνταν από τις Αρχές στο Νεπάλ απελευθερώθηκαν, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η σύλληψη και κράτησή τους ήταν παράνομη. Δεκάδες μέλη της αντιπολίτευσης στη χώρα, όπου ο βασιλιάς Γκιανέντρα επέβαλε πραξικόπημα το Φλεβάρη του 2005, μπαινοβγαίνουν στις φυλακές.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Οι ΗΠΑ ίσως «βλάψουν ανεπανόρθωτα» τη λεγόμενη «ειρηνευτική διαδικασία» μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου Ιράν -Πακιστάν - Ινδίας, εκτίμησε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Οι τριμερείς συνομιλίες για τον αγωγό ολοκληρώθηκαν χτες στην Τεχεράνη, χωρίς να ανακοινωθεί οριστική συμφωνία.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ. Πέντε άνθρωποι βρέθηκαν χτες νεκροί στη Νότια Ταϊλάνδη, όπου συνεχίζεται η δράση μουσουλμάνων αυτονομιστών. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Σιναουάτρα, που αντιμετωπίζει ένα διογκούμενο κύμα διαδηλώσεων από την αντιπολίτευση, που ζητεί την παραίτησή του λόγω του προσωπικού του πλουτισμού με αμφισβητούμενες διαδικασίες, επέστρεψε χτες στην πρωτεύουσα από το βορρά, όπου πραγματοποίησε προεκλογικές εμφανίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ