Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Η παράταση της προσωρινής κράτησης από τη βρετανική αστυνομία, από 14 σε 28 μέρες, για άτομα ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατία, τέθηκε χθες σε ισχύ στο πλαίσιο του νέου βρετανικού αντιτρομοκρατικού νόμου που κυρώθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β`.

ΛΙΜΑ.- Καταγγελίες για παρατυπίες και απόπειρα νοθείας, προκειμένου να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και πιθανώς να κριθεί ακόμη και ο δεύτερος γύρος, έκανε χθες ο Ογιάντα Ουμάλα, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.- Εισαγγελείς του Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου στη δυτικοαφρικανική Σιέρα Λεόνε ζήτησαν χτες τη διεξαγωγή της δίκης του πρώην Προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ στη Χάγη, επικαλούμενοι λόγους «πιθανής αστάθειας και απειλών για την ειρήνη».

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.- Λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού και παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης (της τάξης του 6-7% ετησίως), η ανεργία στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού αυξάνεται, μαστίζοντας το 20% έως και το 56% του εργατικού δυναμικού των χωρών αυτών, αναφέρει έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του ΟΗΕ.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Χιλιάδες διαδηλωτές, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, που αξιώνουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Θάκσιν Σιναουάτρα, πραγματοποίησαν χθες πορεία στην πρωτεύουσα, που κατέληξε στα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής - τρεις μέρες πριν από την έναρξη των πρόωρων εκλογών. Ο Σιναουάτρα προκήρυξε εκλογές τρία χρόνια πριν από την καθορισμένη ημερομηνία, σε μια προσπάθεια να υπερφαλαγγίσει την αντιπολίτευση και να τερματίσει τις συνεχείς διαδηλώσεις, αλλά η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο να βρεθεί σε ένα «χάος» μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ