Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ ντε Βιλπέν (2)

Μύγα δε σηκώνει στο σπαθί του ο Παπανδρέου. Οποιος σκιάζει στο ελάχιστο τη... φιλολαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ καρατομείται! Εδώ και δυο χρόνια, μάλιστα, ψάχνει να βρει ποιος ήταν αυτός που πήγε στο Λαύριο και... υποσχέθηκε ανασφάλιστη εργασία. Μέχρι να τον βρει (και να τον... αποπέμψει) η στήλη σάς προσφέρει μια μικρή περιήγηση στην (πραγματική) πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ομολογίες που καμιά τακτική διπροσωπίας και καμιά καταφυγή στην τακτική της «θυσίας της Ιφιγένειας» μπορεί να αποκρύψει:

*

«Εγώ κρατώ στα θετικά την απόφαση για άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ, κάτι που πρέπει να επεκταθεί σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα»! «Η ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη να δεχτεί (σ.σ.: τέτοιες) τολμηρές μεταρρυθμίσεις»!

*

Την παραπάνω δήλωση δεν την έχει κάνει κάποιος νεοδημοκράτης. Την έκανε ένας κανονικότατος ΠΑΣΟΚος που μάλιστα διετέλεσε κοτζάμ γραμματέας του «Κινήματος». Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αυτός που με τις παραπάνω δηλώσεις του («Βήμα», 5/6/2005) καταγράφτηκε ως ο καλύτερος υμνητής του εκτρώματος που ψήφισε η ΝΔ.

*

Μήπως ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να τον «παραιτήσει», όπως τον Φλωρίδη;...

***

Πριν λίγες μέρες, στην εφημερίδα «Ημερησία» (1/4/2006), ο κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης, σύμβουλος για οικονομικά θέματα του κ. Παπανδρέου, ρωτήθηκε αν πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και εκείνος απάντησε:

*

«Να δοθούν κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας»!

*

Μήπως ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να τον «παραιτήσει» κι αυτόν;...

***

Μερικούς μήνες πριν, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, στις 9/3/2005, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της κατάργησης του εφάπαξ!

*

Μήπως σχεδιάζει να τον «παραιτήσει» ο κ. Παπανδρέου;...

***

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (στις σελίδες 59 και 62 αντίστοιχα) αναφέρεται ότι το κόμμα του κ. Παπανδρέου σχεδιάζει:

*

α) «Ενα νέο καθεστώς απασχόλησης που να καλύπτει και τους νέους μας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις».

β) «Διάλογο με τους εργαζόμενους για την εθελούσια παράταση του ενεργού επαγγελματικού και εργασιακού βίου».

*

Μήπως σκοπεύει ο κ. Παπανδρέου να βρει ποιοι συνέταξαν το προεκλογικό του πρόγραμμα και να τους «παραιτήσει»;...

***

Από το βήμα της 3ης θεματικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος», που έγινε στα Γιάννενα, στις 5/12/2004, είχε εξαγγελθεί η πολιτική της παραμονής των εργαζόμενων στη δουλιά και μετά από το 70ό χρόνο της ηλικίας τους! Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν:

*

«Η παράταση του χρόνου επιβίωσης του κάθε ατόμου δίνει, ανοίγει, νέες ευκαιρίες αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Μετά τα 60, μετά τα 70 υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια, αυτό το γεγονός δημιουργεί νέα αιτήματα αξιοποίησης και υποστήριξης της μακρύτερης πλέον ζωής από ένα κοινωνικό σύστημα».

*

Την τοποθέτηση αυτή, που «οραματίζεται» ένα κοινωνικό σύστημα όπου επειδή οι άνθρωποι ζουν περισσότερο πρέπει να δουλεύουν και μετά τα 70 (!), την έκανε προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου. Μήπως προτίθεται να «παραιτήσει» τον εαυτό του...

***

Στις 18/11/2005, σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Νέοι και ανεργία: Το μέλλον θέλει δουλιά», ανακοινώθηκε ότι η πολιτική του κόμματος είναι η εξής:

*

«Για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για όλους, δε σημαίνει πάντα ίδιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών. Ισως πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδέα ότι υπάρχει ένα μόνο πρότυπο απασχόλησης για όλους. Πρέπει να διευρύνουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης με την επέκταση ποικίλων μορφών εργασίας, μερικής ή και προσωρινής απασχόλησης...».

*

Την ανακοίνωση έκανε και πάλι ο Γ. Παπανδρέου. Τι λέτε, θα τη γλιτώσει την «παραίτηση»;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ