Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ» ΤΟΜΟΣ 3ος
Χρέος σ' αυτούς που χάθηκαν

Στο βήμα ο Διονύσης Γεωργάτος
Στο βήμα ο Διονύσης Γεωργάτος
Στη μελέτη, αξιοποίηση και διάδοση των διδαγμάτων της Μακρονήσου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Κόμματος, των αγώνων που έδωσε, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν επικεντρώθηκε η σύσκεψη που διοργανώθηκε προχτές το απόγευμα, με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου τόμου του έργου «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ: Ιστορικός τόπος». Τη σύσκεψη παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία υπογράμμισε την αξία του τρίτου τόμου ως χρέος σ' αυτούς που χάθηκαν, ως δίδαγμα για το πόσο μεγάλες δυνάμεις έχει ο άνθρωπος που διέπεται από τις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού, αλλά και ως αντικείμενο μελέτης για μια ιστορική περίοδο. Τόνισε επίσης ότι το Κόμμα θα επικεντρωθεί στο επόμενο διάστημα στην αξιοποίηση του βιβλίου μέσα από μια σειρά εκδηλώσεις για να διαδοθεί το περιεχόμενό του στις γραμμές του Κόμματος, με κύριο στόχο τη νεολαία.

«Δεν εξαντλούμε το καθήκον μας στην έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου», είπε χαρακτηριστικά. «Εχουμε σκληρές μάχες μπροστά μας και μας χρειάζεται το δίδαγμα της Μακρονήσου, γιατί αναδεικνύει τις δυνάμεις του ανθρώπου και δίνει κουράγιο».

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής για το έργο της Μακρονήσου μίλησε ο συντονιστής της Επιτροπής, Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος μιλώντας είπε ότι «προχωρήσαμε λεύτερα, αποφασιστικά και μεγάλη ευθύνη όπως πάντα στη συγγραφή του τρίτου τόμου. Θέλουμε αυτή η δουλιά να περάσει μέσα στο Κόμμα, στους νέους συντρόφους και τη νεολαία. Αυτό είναι το θέμα. Θέλουμε να διαβαστεί απ' όλους. Αυτό το βιβλίο ήρθε και χτυπά την προσπάθεια της νέας τάξης να στρεβλώσει την ιστορία. Οταν στην ΕΕ "σκαρώνουν" αντικομμουνιστικά μνημόνια, στην Ελλάδα προσπαθούμε να επιβάλουμε στη μνήμη του λαού το Μακρονήσι, τον Αϊ-Στράτη και τη Γυάρο».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πλούσια συζήτηση, τοποθετήσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του τρίτου τόμου - αφιερώματος για τη Μακρόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ