Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ...

ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ... ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ: «Με τη θέσπιση τριών νέων τελών καταλήγει τελικά στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο (...) βασίζεται αναγκαστικά στην αυτοχρηματοδότηση, αλλά αφήνει εκτός την "καυτή πατάτα" των δασικών χαρτών και του αιγιαλού» (από το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΤΙ Ε.Σ.Υ. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ: «Η Ελλάδα μπορεί να διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του ΑΕΠ για την υγεία, αλλά την ίδια στιγμή το 48% του συνολικού ποσού βαραίνει την τσέπη των πολιτών» (από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας/ ΤΟ ΒΗΜΑ).

ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 'Η ΑΛΑΒΑΝΟ: «Η 2η διετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι η περίοδος όπου θα δοθεί περισσότερη έμφαση στα μέτρα υπέρ της κοινωνικής συνοχής όχι με τη λογική της ψηφοθηρίας, κάτι άλλωστε που δεν ταιριάζει στο πολιτικό ήθος και την ιστορία της ΝΔ. Αλλά με μια αξιόπιστη κοινωνική πολιτική, η οποία θα οδηγεί στην αναδιανομή του εθνικού πλεονάσματος υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων» (ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΨΗΤΟ: «Οι είκοσι πρώτες εταιρίες αύξησαν τα κέρδη τους από 168,2% μέχρι 13.900% και καταβρόχθισαν καθαρά κέρδη από 61,4% έως και 1.657% με μοναδικές εξαιρέσεις δύο - τρεις, του 10% και 20%. Την ίδια στιγμή, μετά τη χειραψία Πολυζωγόπουλου - Κυριακόπουλου, το μεροκάματο για τους πρώτους εννιά μήνες του 2006 θα αυξηθεί εβδομήντα λεπτά, δηλαδή ίσαμε τρεις τζούρες τσιγάρου ημερησίως για έκαστο μισθωτό! Αγαπητοί μου, το ψητό είναι ακριβώς αυτό. Ολα τ' άλλα, από τα ράντζα μέχρι τους σοβάδες που αιωρούνται στα ταβάνια των σχολείων, κρέμονται απ' αυτό το δυσθεώρητο χάσμα ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Και όλα τ' άλλα, από τις σκιαμαχίες Αβραμόπουλου - Κακλαμάνη, μέχρι το τζαμί και τις ψιλοκόντρες Μαριέττας - Ντόρας, είναι σκόνη για να γίνεται από πίσω παιχνίδι χοντρό και δολοφονικό! Κράτα κομματικές σημαίες κορόιδο καλό. Κάποτε σε γδύνανε, τώρα σε γδέρνουνε και σε τρώνε ωμό!» (ο Δημήτρης Δανίκας στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ