Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Δίμηνο πρόγραμμα δράσης

Στις 14 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Το δίμηνο πρόγραμμα δράσης (Απρίλης - Μάης) της ΕΕΔΥΕ αποφασίστηκε κατά την παναττική σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε προχτές στην αίθουσα της ΠΟΛ μετά από πρόσκληση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΈ.

Στη Σύσκεψη, όπου πήραν μέρος μαζικά το σύνολο των Επιτροπών της Αττικής, τέθηκαν οι άξονες του προγράμματος δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για το επόμενο δίμηνο.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο δίμηνο πρόγραμμα δράσης της ΕΕΔΥΕ, είναι οι εξής:

- 13 ΑΠΡΙΛΗ: Συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

- 5 ΜΑΗ: Εκδήλωση για τις Βάσεις - Πτήσεις της CIA στην Ευρώπη - στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Θα γίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας», στις 6.00 μ.μ. - 9.30 μ.μ. και θα πάρουν μέρος και ξένοι ομιλητές από Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Κούβα.

- 7 ΜΑΗ: Η ΕΕΔΥΕ συνδιοργανώνει μαζί με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο, την ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ και την ΟΓΕ εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Θα γίνει στις 11 π.μ., στο χώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας του Δήμου Νίκαιας. Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος και η κόρη του θρυλικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα Γκεβάρα, προσκεκλημένη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου.

- 14 ΜΑΗ: Η καθιερωμένη ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ αφιερωμένη στη μνήμη του Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματιστεί στην πλατεία Συντάγματος στις 7.30 μ.μ.

Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης θα πραγματοποιήσουν δεκάδες πολύμορφες εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας και όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Θα δοθεί έτσι μια απάντηση κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και το επίπεδο ζωής των εργαζομένων επιταχύνεται.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα ξεδιπλωθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από τις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΈ. Στη σύσκεψη, επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη στήριξης της λαχειοφόρου αγοράς της ΕΕΔΥΕ, προκειμένου να υποστηριχτούν οικονομικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ