Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ακτές της ... κερδοσκοπίας

Οπως αποδεικνύεται, πανομοιότυπη είναι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο θέμα των ακτών της χώρας, αρχίζοντας η μία από κει που τέλειωσε η άλλη, με τον ίδιο πάντα στόχο: Το ποιος θα τις μετατρέψει καλύτερα, από δημόσια περιουσία σε «λάστιχο», για να χωρέσουν ή να νομιμοποιηθούν εκεί όλες οι κερδοσκοπικές δραστηριότητες του μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι:

Το 2001 με το νόμο 2971, το ΠΑΣΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την «αξιοποίηση» των παραθαλάσσιων εκτάσεων, προβλέποντας τη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας με επισπεύδοντες τους ίδιους τους ιδιώτες. Με τον ίδιο νόμο μίκρυνε τον αιγιαλό με τον ορισμό ότι αυτός φτάνει ως το σημείο που βρέχεται από τη θάλασσα «από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της», έναντι του ορισμού του νόμου του 1940, που πρόβλεπε ότι ορίζεται με βάση «τη μέγιστη ανάβαση του χειμέριου κύματος».

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο η έκταση του αιγιαλού περιορίζεται ακόμη περισσότερο, δηλαδή στα 30 μέτρα από την ακτογραμμή. Και σα να μην έφτανε αυτό αφήνει ελεύθερους τους Περιφερειάρχες να χαράξουν το όριο της παραλίας κατά το δοκούν, δηλαδή σε ακόμη μικρότερο πλάτος των 50 μέτρων από τον αιγιαλό, που προβλέπει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ.

Καταλαβαίνει κανείς τι ...θαλάσσια πάρτι ετοιμάζουν οι κάθε λογής «φιλετοφάγοι» κερδοσκόποι και καταπατητές της κρατικής γης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ