Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Με την προκήρυξη

της απεργίας στο χέρι

Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αγαπητέ σύντροφε!

εσύ, που ξεκινάς σήμερα για το μεροκάματο, με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ παραμάσχαλα, που ως κι αυτήν τη νύχτα που ανήκει «στον ύπνο του δικαίου» την κατανάλωσες, όχι για να ξεκουράσεις το κορμί, αλλά μετρώντας με το νου έναν προς έναν τους εργάτες - συναδέλφους σου που πρέπει να προλάβεις σήμερα - 48 ώρες έμειναν όλες κι όλες - να τους κουβεντιάσεις και να αποφασίσετε μαζί το πώς και το γιατί της μεθαυριανής απεργίας, αύριο, εσύ, λοιπόν, αν σου ανεβαίνει εύκολα το αίμα στο κεφάλι, προσπέρνα αυτήν τη σελίδα. Πήγαινε παραδίπλα, να βρεις κείμενα γραμμένα από κομμουνιστές για κομμουνιστές, κείμενα όπλα - χρήσιμα σ' αυτό το πάλεμα που συμμετέχεις κάθε μέρα.

Αν, πάλι, επιμένεις, που πά' να πει πως, μες στη σκοτούρα σου, έχεις επιπλέον και το κουράγιο να διαθέτεις και μιαν αίσθηση σκωπτική για ό,τι συμβαίνει γύρω σου, ρίξε μια γρήγορη ματιά, εδώ τριγύρω, στα παραθέματα, σ' αυτόν τον εμπαιγμό που προβάλλεται μέσα απ' την ύλη εντύπων, τα οποία σίγουρα διαβάζουν, και μέσα απ' αυτά διαμορφώνουν συνείδηση, οι συνάδελφοι που τώρα πας να συναντήσεις. Για να μπορείς να θυμίσεις στο συνάδελφο που παπαγαλίζει Πολυζωγόπουλο πως το παραμύθι για «11,3» σημαίνει μόνο 77 λεπτά του ευρώ κι αυτά μεικτά! Για να μπορείς να του πεις πως όπως ο Πολυζωγόπουλος, έτσι κι ο Πουπάκης, για το χαμό του εργάτη δουλεύουν. Μαζί, αυτοί, την ώρα που εσύ θα παίζεις κορόνα - γράμματα το κεφάλι σου και τη ζωή των παιδιών σου, για την οργάνωση της απεργίας, μαζί, αυτοί, θα χαριεντίζονται με τους βιομήχανους για μια σύμβαση, που θα σε βυθίσει ακόμα πιο βαθιά στη δυστυχία.

Κι εκεί, ακριβώς, την ώρα που θα του ζητάς να ξεχωρίσει την τύχη της δικιάς του ζωής, απ' τη ζωή του αφέντη και των υποτακτικών του, εκείνη ακριβώς την ώρα, μην ξεχάσεις να του θυμίσεις και το ...Ιράκ! Ναι, το Ιράκ! Τον τόπο όπου ενώθηκαν όλοι μαζί οι δυνάστες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Διάβασε τα νούμερα, για να ξέρεις τι σημαίνει στην πράξη «ελεύθερος κόσμος»!

Κατά τ' άλλα, σύντροφε εργάτη, να ξέρεις πως είναι χάρισμα ...η μνήμη ελέφαντα! Που πάει να πει πως κυριολεκτεί ο τίτλος στα κείμενα της βάσης αυτής εδώ της σελίδας, αρκεί να θυμάσαι.

Την ώρα που σου λένε ότι διαφέρουν, εσύ πρέπει να θυμάσαι και να θυμίζεις ότι και οι δυο πίνουν νερό στην ανταγωνιστικότητα! Οτι και οι δυο θέλουν τους δήμους επιχειρήσεις. Και οι δυο, όπου ήδη διοικούν, τσακίζουν εργάτες με μερική απασχόληση. Και οι δυο φορολογούν και τοπικά άγρια για υπηρεσίες που έχεις πληρώσει ξανά και ξανά στην κεντρική διοίκηση με την παρακράτηση φόρου, πριν ακόμα πάρεις το μεροκάματο στο χέρι.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ