Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡ' ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; «Οι δημοτικές νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη αρχίζουν ήδη να αποτελούν θέμα κομματικής αντιπαράθεσης και αναδεικνύουν τη διαφορετική αντίληψη που επικρατεί στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση για την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγώντας και σε σύγκρουση στρατηγικών» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»: «Βάζουμε πάνω απ' όλα την πίστη μας στην αυτοδιοίκηση και το συμφέρον της παράταξης (...) χρωστάμε σε όλο τον κόσμο (...) που στηρίζει ξανά το Κίνημά μας και τον Γιώργο Παπανδρέου (...) για το καλό της Αθήνας και του Πειραιά, για το καλό όλων μας» (η Φώφη Γεννηματά στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΙΠΕ Ο «ΓΚΟΥΡΟΥ»: «Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με καθεστώς ελεύθερων απολύσεων που να υποφέρει από ανεργία» (ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Α. Ανδριανόπουλος στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΤΟΣΗ ΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ... ΦΛΩΡΙΔΗ: «Η Νέα Δημοκρατία - και αυτό είναι για τον υπογράφοντα η μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει στη χώρα, επιδιώκοντας με όποιο μέσο την εξουσία, κατόρθωσε εδώ και πέντε περίπου χρόνια, να ακυρώσει οποιαδήποτε προγραμματική συζήτηση, στοχοποιώντας τους πρωταγωνιστές της. Είναι χαρακτηριστικό πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σήμερα να μην έχει συντηρητικό πόλο, καθώς το δεξιό κυβερνών κόμμα έχει φτάσει στο σημείο να δηλώνει διά του εκπροσώπου του πως... και κομμουνιστές θα γίνουμε για τα συμφέροντα του λαού. Ως αντιπολίτευση βοηθούμενη και από έναν λαϊκισμό ηγεσιών της Αριστεράς - που μάλλον διαβάζει κάθε φορά όπως εκπροσωπεί προσωπικούς στόχους τον Μαρξ και τους άλλους κλασικούς - όχι απλώς δεν εμφάνισε πρόγραμμα, αλλά και κατέστρεψε με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους όποια αντίστοιχη προσπάθεια επιχείρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (...) το ερώτημα είναι εάν στην παγίδα αυτή στην οποία έχουν πέσει πολλά στελέχη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πέσει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Ηδη έχει κάνει πολλές οπισθοχωρήσεις» (ο Βασίλης Σκουρής στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)

Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; «Είναι γι' αυτό ανάγκη οι συχνά πρωτοποριακές ιδέες που έχουν ακουστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συντεθούν σε ένα ολοκληρωμένο και συνεπές πολιτικό πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουν πυροτεχνήματα χωρίς απήχηση που μόνο σύγχυση θα προκαλούν» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ