Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Διαχρονική αξία!

«Πρώτα πρώτα ποιες είναι οι διαφορές των δυο κομμάτων, να καταλάβω κι εγώ. Οταν είμαστε όλοι στην Ευρώπη και ακολουθούμε ουσιαστικά την πολιτική της Ευρώπης, όταν στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε διαφορές παρά μόνο σε ό,τι αφορά την τακτική, εγώ τα έχω αναλύσει αυτά κατά καιρούς, γιατί δηλαδή να μη συνεργαστούμε, δεν καταλαβαίνω».

*

Πρόκειται για τις γνωστές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, όπως τις διατύπωσε την περασμένη Κυριακή (στη ΝΕΤ), για το «δέον» μιας συγκυβέρνησης μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά το πρότυπο του «γερμανικού μοντέλου». Δηλώσεις (σ.σ.: «γιατί να κρύψουμε άλλωστε», όπως θα 'λεγε και ο ίδιος...) κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές (μέχρι παρεξηγήσεως...).

*

Είναι κρίμα που τα γεγονότα των ημερών που ακολούθησαν δε μας επέτρεψαν να σταθούμε περισσότερο σε αυτές τις δηλώσεις - τρανή ομολογία. Αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πρόκειται για μια τοποθέτηση στην οποία θα επανερχόμαστε και θα επανερχόμαστε, αφού κάτι μας λέει ότι οι «διαφορές» των εταίρων του δικομματισμού είναι τόσο «μεγάλες» που - πράγματι - προσδίδουν στις δηλώσεις Μητσοτάκη διαχρονική αξία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ