Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιφερόταν «υπόπτως», τον έδειραν, το «ξέχασαν»

Γρηγοριάδης Κώστας

Παρασκευή 12 Μάη, Νίκαια, διασταύρωση Λαοδικείας και Μούγλων, άτυχος μετανάστης από το Μπαγκλαντές καθάριζε στο δρόμο παρμπρίζ διερχόμενων αυτοκινήτων. Οπως έχουν καταγγείλει αυτόπτες μάρτυρες κι έχει αναπαραχθεί στον Τύπο, χωρίς κανέναν λόγο, ΖΗΤΑδες, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας, του επιτίθενται χτυπώντας του το κεφάλι στο πεζοδρόμιο και κλοτσώντας τον σε όλο του το σώμα.

Συγκεντρώνονται περαστικοί που αντιδρούν στην αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα, φωνάζοντας αίσχος και ντροπή στους αστυνομικούς. Αυτοί συνεχίζουν το... έργο τους και ακολούθως μεταφέρουν αιμόφυρτο τον αλλοδαπό στο Αστυνομικό Τμήμα και από κει, λόγω των τραυμάτων σε όλο του το σώμα, στο νοσοκομείο, όπου του έγινε αντιτετανικός ορός και του χορηγήθηκαν φάρμακα για τους πόνους από τα λυσσαλέα χτυπήματα που δέχτηκε.

Ακολούθησε άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας από στελέχη του ΚΚΕ, ενώ η βουλευτής του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου αιτήθηκε και έλαβε αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων του ΑΤ. Τι έγραψαν; Οτι «ολίγο προ της ενταύθα προσαγωγής του καταλήφθηκε (...) να περιφέρεται υπόπτως» και ότι «ο αλλοδαπός απεχώρησε της υπηρεσίας μας (...) αφού προηγουμένως του έγιναν οι δέουσες συστάσεις». Και, βέβαια, λέξη για τον άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη. Θρασύδειλους να πεις τους εν λόγω αστυνομικούς; Κουτσαβάκια; Τραμπούκους; Φασίστες; Θα πουν ότι βρέχει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ