Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το αυτοκόλλητο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στο κέντρο της Βιέννης η Αυστριακή Προεδρία της ΕΕ έχει στήσει μια τέντα αφιερωμένη στην ιστορία της Ενωσης, όπου, ανάμεσα στα άλλα, απεικονίζονται οι αρχηγοί κρατών και οι πρωθυπουργοί των 25 χωρών - μελών. Για παράδειγμα, για την Ελλάδα ο Κ. Παπούλιας και ο Κ. Καραμανλής, για τη Βρετανία η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Τ. Μπλερ κ.ο.κ.

Οταν, όμως, φτάνει η σειρά της Κύπρου, υπάρχει η φωτογραφία του Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου και, δίπλα της, το αντίστοιχο πλαίσιο φωτογραφίας είναι σκεπασμένο με αυτοκόλλητο. Εάν κάποιος είναι περίεργος και το ξεκολλήσει (όπως έκαναν Ελληνες δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκεί), θα δει ότι από κάτω είναι η φωτογραφία του «πρωθυπουργού του ψευδοκράτους», Φ. Σογιέρ.

To παραπάνω περιστατικό είναι αφιερωμένο στους κάθε λογής εγχώριους «ευρωλάγνους», που διατυμπάνιζαν ότι με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποχωρούσαν, αν όχι θα αποτρέπονταν, οι προσπάθειες για την αναγνώριση του «ψευδοκράτους».

Το μήνυμα της Προεδρίας είναι σαφές: Ισότιμοι ο Πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος και ο «πρωθυπουργός του ψευδοκράτους». Το «φύλλο συκής» με το αυτοκόλλητο δεν αλλάζει την ουσία, αφού η πραγματική πρόθεση φάνηκε από τον αρχικό σχεδιασμό, που μόνον ανησυχίες προκαλεί, εάν συνδυαστεί με τα σχέδια που προωθούν για την Κύπρο τα διάφορα διεθνή κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ