Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα το βόλευε...

Θα βόλευε το ΠΑΣΟΚ να υπάρχει συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ στις εκλογές για το Δήμο Καρδίτσας, γιατί έτσι θα του δινόταν η ευκαιρία να συνεχίσει το «τροπάριο» περί «ανίερων συμμαχιών» και το «ψάρεμα σε θολά νερά», κλέβοντας ψήφους από αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους. Ομως, το ΚΚΕ «δεν του έκανε το χατίρι» κι από πολύ νωρίς και με πολλούς τρόπους, ξεκαθάρισε, προς κάθε κατεύθυνση, πως ούτε στην Καρδίτσα, ούτε σε οποιονδήποτε άλλο δήμο, ή νομαρχία της χώρας, θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Αυτή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «ανάγκασε» το ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στην προσφιλή του τακτική της συκοφάντησης και, κάνοντας την επιθυμία πραγματικότητα, να μιλάει για «κρυφή συμφωνία» ΚΚΕ - ΝΔ.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί πουθενά, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον ΣΥΝ. Κι αυτό δημιούργησε πρόσθετο πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν έπαψε ποτέ να «πουλάει» το γνωστό «παραμύθι» της «αντιδεξιάς συσπείρωσης». Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, ότι σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ έκανε προτάσεις συνεργασίας προς το ΚΚΕ - το παράδειγμα του Δήμου Λάρισας είναι χαρακτηριστικό - εισπράττοντας, πάντα και παντού, καθαρή άρνηση.

Οσο για το γεγονός, ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εκμεταλλευτεί τα ύπουλα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ, ας βγάλουν οι ψηφοφόροι του τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ