Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές πορείες ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή

Σε Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Λάρισα

Από την περσινή πορεία ειρήνης στο Ακτιο
Από την περσινή πορεία ειρήνης στο Ακτιο
Νέες πορείες ειρήνης και άλλες φιλειρηνικές δραστηριότητες ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Ετσι:

Στη Θεσσαλονίκη

Με τη μεγάλη πορεία ειρήνης την Κυριακή 28 του Μάη κορυφώνονται οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Πάρκο του Φοίνικα (επί της οδού Εθνικής Αντίστασης) στην Καλαμαριά και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο Ακτιο

Η Γραμματεία του Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας και οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα προς τους μαζικούς φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας και το ευρύτερο φιλειρηνικό κίνημα, να συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική φιλειρηνική πορεία ειρήνης, την Κυριακή 28 του Μάη, που θα γίνει στο Ακτιο όπου βρίσκεται η αμερικανοΝΑΤΟική βάση των κατασκοπευτικών αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο πολιτικό αεροδρόμιο.

Την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο 27 Μάη, η νεολαία θα κατασκηνώσει στην Κυανή Ακτή δίνοντας ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην πορεία ειρήνης που θα ακολουθήσει.

Η ώρα και ο τόπος αναχώρησης των λεωφορείων από τις γειτονικές πόλεις την Κυριακή 28 Μάη είναι:

- Γιάννενα, 8 π.μ. από τη Νομαρχία

- Πρέβεζα, 9 π.μ. από το παλιό ΚΤΕΛ

- Λευκάδα, 9.30 π.μ. από την παραλία

- Αρτα, 9 π.μ. από την πλατεία Κιλκίς

- Ηγουμενίτσα, 9 π.μ. από το Πάνθεον

- Κέρκυρα, 6.45 π.μ. από τα εκδοτήρια του λιμανιού

- Αγρίνιο, 8.30 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο και από την περιοχή τρένου.

Στη Λάρισα

Για την αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 28 του Μάη προετοιμάζονται οι φιλειρηνιστές της Λάρισας. Η πορεία, που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού, θα ξεκινήσει από το Κουτσόχερο, έξω από το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός, και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Για την αναχώρηση των φιλειρηνιστών δρομολογούνται πούλμαν, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. από την Ανθίμου Γαζή.

Στην Αλεξανδρούπολη

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Εβρου, σήμερα Παρασκευή 26 Μάη στις 8 μ.μ. στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Θα μιλήσει ο Ιωάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ, για το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στις εξελίξεις στην περιοχή και ευρύτερα.

Στην Κομοτηνή

Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης αύριο, Σάββατο, 27 Μάη στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο υποναύαρχος ε.α. Ιωάννης Ντουνιαδάκης, για το ρόλο των ΝΑΤΟικών βάσεων, τις εξελίξεις στην περιοχή και ευρύτερα.

Στην Ηλιούπολη

Σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης σε συνεργασία με μαζικούς φορείς της πόλης.

- Σήμερα, Παρασκευή 26 Μάη, στις 7.30 μ.μ. ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Περιβάλλον και ειρήνη», στο Γήπεδο μπάσκετ (Πανταζή και Αγ. Κωνσταντίνου). Συμμετέχει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης με τραγούδια για την ειρήνη.

- Το Σάββατο 27 Μάη στις 8 μ.μ. θεατρική παράσταση, «Τρεις δημιουργοί μιλούν για την Αντιγόνη: Αισχύλος - Μπρεχτ - Ρίτσος», από την Πολιτιστική Ομάδα «Ορίζοντες», στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (εντός Δημαρχείου).

- Τη Δευτέρα 29 Μάη, στις 7.30 μ.μ. προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Καλά Χριστούγεννα» (παραγωγή 2005), μια αληθινή ιστορία που η Ιστορία ξέχασε (Δεκέμβρης του 1914), από τον Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης (ΟΓΕ) στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

- Την Παρασκευή 2 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Πλατεία Φλέμινγκ (Μνημείο Ηρώων - Λ. Ειρήνης). Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραγούδια ειρήνης από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα συλλόγων της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορείες Ειρήνης και εκδηλώσεις(2010-05-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης(2008-05-30 00:00:00.0)
Πορείες σε όλη την Ελλάδα(2007-05-12 00:00:00.0)
Πορείες ειρήνης παντού(2004-05-09 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα(2001-05-26 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς φιλειρηνικούς όλη η χώρα(2001-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ