Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Χαμηλές πτήσεις...

Να κρατήσει χαμηλά και να κλείσει γρήγορα την υπόθεση που ανέκυψε με τη σύγκρουση στην περιοχή της Καρπάθου, ελληνικού και τουρκικού, πολεμικών αεροσκαφών επιχειρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μείζον ζήτημα που προέκυψε ως αποτέλεσμα της πτώσης των αεροσκαφών, είναι οι αρμοδιότητες στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Με αφορμή το συμβάν η Αγκυρα βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει έμπρακτα την απαίτησή της για συνδιαχείριση των επιχειρήσεων στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, οι επιλογές και χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσφεραν τα περιθώρια στην Αγκυρα να πετύχει το στόχο της.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε χτες αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, το ελληνικό «SUPER PUMA» είχε φτάσει πρώτο στην περιοχή και ανέμενε μέχρι να φτάσει το πλοίο από τον Παναμά για να περισυλλέξει τον Τούρκο αεροπόρο.

Ο Γ. Κουμουτσάκος αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο και παρέπεμψε στο υπουργείο Αμυνας. «Είναι, είπε, επιχειρησιακό θέμα. Οσον αφορά στην επιχειρησιακή πτυχή αυτού του γεγονότος, ισχύουν όλα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο είναι και το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επιμελώς απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν τα τουρκικά σωστικά μέσα δέχτηκαν να μπουν κάτω από τις ελληνικές εντολές ως όφειλαν, αφού το συμβάν εξελίχθηκε εντός του FIR Αθηνών και τα ελληνικά σωστικά μέσα έσπευσαν πρώτα στην περιοχή. Ο Γ. Κουμουτσάκος, περιορίστηκε να επαναλάβει με «κομψό» τρόπο, ότι η Τουρκία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις ελληνικές θέσεις αν εξακολουθεί να τρέφει προσδοκίες για την ένταξή της στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ