Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασφαλισμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από προφανές ότι η κυβέρνηση έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Η τελευταία σχετική απόδειξη αφορά στην πρεμούρα της να χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση εξαγοράς της «Φίνανσμπανκ» από την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ).

Σίγουρα μόνο παρήγορες δεν είναι οι δηλώσεις Αλογοσκούφη ότι το ποσοστό διάθεσης των αποθεματικών δεν μπορεί να ξεπεράσει το 23%. Μάλλον τους αρέσει να ξεχνάνε ότι πρόκειται για λεφτά συντάξεων και ασφάλισης.

Οσο για τα οφέλη που θα προκύψουν από την όλη υπόθεση, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Μόνο που αυτά δε θα αφορούν τους ασφαλισμένους των Ταμείων, αλλά τους κάθε λογής μεγαλόσχημους μεγαλομετόχους της ΕΤΕ. Αλλωστε, αυτούς «ασφαλίζει» η κυβερνητική πολιτική.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ πρέσβη Τ. Ρις συναντήθηκε χτες ο Βύρων Πολύδωρας για να κουβεντιάσουν, λέει, θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Φυσικά το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν το γνωρίζουμε.

Ελπίζουμε μόνο να μην το μάθουμε 10-15 μήνες αργότερα, όταν στο φως της δημοσιότητας έρθει καμία υπόθεση ομαδικών συλλήψεων αλλοδαπών, ή το στήσιμο κανενός δικτύου παρακολούθησης.

Αν και η δική μας φαντασία είναι μάλλον λίγη για να συλλάβει τους όποιους πιθανούς και απίθανους σχεδιασμούς μπορούν να έχουν οι Αμερικανοί και οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν αποδειχτεί δυστυχώς πρόθυμοι σύμμαχοι σε βρωμοδουλιές.

Τόσο πρόθυμοι που ακόμα κι όταν οι ίδιοι πέσουν θύμα τέτοιων μηχανισμών να κάνουν ότι ...δεν το πρόσεξαν.

ΒΡΑΒΕΙΟ «κοινωνικής ευθύνης» διαβάζουμε ότι έδωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Γιατί άραγε; Μήπως για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και την περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Οργανισμό;


Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ εκδίδεται στη χώρα η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Πριν μερικές μέρες έκλεισε τις εγκαταστάσεις της και πέταξε έξω τους εργαζόμενους ενώ παράλληλα εμφανίζεται να είναι ...χωρίς ιδιοκτήτη.

Γνωρίζει τίποτε για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος ή μήπως είναι πολύ απασχολημένος ολοκληρώνοντας το νομοσχέδιό του για την αδειοδότηση και τη διαφάνεια στα Μέσα Ενημέρωσης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ