Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΩΝ: «Σύγχυση προκάλεσε εγκύκλιος που έστειλε στις επιτροπές οι οποίες συγκεντρώνουν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, καθώς αναφερόταν ότι όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο ανεξάρτητα από τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης. Αρχικά η εγκύκλιος αυτή προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το ενδεχόμενο "κατάργησης" της βαθμολογικής βάσης» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: «Δέσμευση Γ. Παπανδρέου για κάθε αγροτική οικογένεια. Σύνταξη 800 ευρώ για τους αγρότες (...) Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα είμαι συνεχώς δίπλα σας, θα είμαστε όλοι συνεχώς δίπλα στον αγρότη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ως "αυριανός πρωθυπουργός" εγγυήθηκε την προστασία του αγροτικού εισοδήματος μέσα από μια δικαιότερη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος» (τίτλοι και ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: «Μία μαύρη σημαία κρέμεται πάνω από τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα. Και όσο συνεχίζεται η επιχείρηση, τόσο πιο μαύρη γίνεται. Η "Καλοκαιρινή Βροχή" που ρίχνουμε στη Γάζα δεν είναι μόνο άσκοπη, είναι πρώτα και κύρια κατάφωρα έκνομη. Δεν είναι επιτρεπτό να αφήνουμε 750.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν είναι επιτρεπτό να ζητούμε από 20.000 ανθρώπους του Μπέιτ Χανούν και του Μπέιτ Λάχια, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετατρέψουν τις πόλεις τους σε πόλεις - φαντάσματα. Δεν είναι επιτρεπτό να εισβάλλουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Δεν είναι επιτρεπτό να απάγουμε τη μισή παλαιστινιακή κυβέρνηση και το ένα τέταρτο του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου. Ενα κράτος που λαμβάνει τέτοια μέτρα δεν διαφέρει πλέον σε τίποτα από μια τρομοκρατική οργάνωση» (ο Γκίντεον Λιβάι, αρθρογράφος της ισραηλινής «Χααρέτζ» / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ