Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοι ... ικανοποιημένοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ο Ε. Αντώναρος για να μην έχουμε αμφιβολίες: Η υπουργός Παιδείας - είπε - απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, οπότε δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής της.

Από την άλλη, η Μ. Γιαννάκου δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως δηλώνει με σαφήνεια το ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας την αντικατάστασή της και την υιοθέτηση των δικών του «συγκροτημένων», όπως δηλώνει, θέσεων για την Παιδεία.

Εν ολίγοις, στήνεται το γνωστό σκηνικό, όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν μας μας πείσουν πως η υπόθεση της Παιδείας δεν είναι θέμα πολιτικής κατεύθυνσης, αλλά θέμα διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης και με δεδομένη την εφαρμογή όσων απαιτούν οι Βρυξέλλες.

Εχουν καταλάβει, όμως, ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και του κόσμου; Σίγουρα το έχουν, αλλά δεν το ομολογούν. Αυτό θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι αυτό που πρέπει να αντικατασταθεί είναι η πολιτική τους.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.000 οι απολύσεις στις ελληνικές βιομηχανίες, όπως λένε τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Πρόκειται για τα ίδια στοιχεία, από τα οποία το υπουργείο Οικονομίας συνάγει το συμπέρασμα ότι η ανεργία μειώνεται, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το χαμόγελο αισιοδοξίας του Γιώργου Αλογοσκούφη.

Φαίνεται πως ο εν λόγω υπουργός έχει αναλάβει την υποχρέωση να εμφανίζεται τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα στις τηλεοπτικές κάμερες και να επιδεικνύει την ικανοποίησή του για την κυβερνητική πολιτική.

Αλήθεια, γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να μας πληροφορήσει πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή αυτοί οι 20 χιλιάδες απολυμένοι; Με τι καθεστώς δουλεύουν αν δουλεύουν, πόσο πληρώνονται και κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ετσι, για να μοιραστούμε κι εμείς την ικανοποίησή του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ