Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο νοσοκομείο από χημικά σπουδαστής μέλος της ΚΝΕ

Η βιαιότητα της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές στο Λαγονήσι ενάντια στη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, την περασμένη βδομάδα, είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός σπουδαστή, μέλους της ΚΝΕ, που νοσηλεύεται ακόμα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το παραπάνω γεγονός καταγγέλλει η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ και σημειώνει: «Ο σύντροφος Διακογεωργίου Νίκος, σπουδαστής στη ΣΤΕΦ Πειραιά, βρίσκεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο μετά από την επίθεση με χημικά που δέχτηκε μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές την περασμένη Τρίτη το πρωί στο Λαγονήσι. Τα χημικά, του προκάλεσαν εγκαύματα 2ου βαθμού σε όλη την πλάτη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών θα παραμείνει για νοσηλεία άλλες τρεις βδομάδες».

Στην καταγγελία της η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου επισημαίνει: «Η επίθεση της Αστυνομίας με χημικά ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης της διαδήλωσης προς το χώρο που συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ. Η ΝΔ έπνιξε στα χημικά τους διαδηλωτές για να "ευχαριστήσει" τους υπουργούς Παιδείας του ιμπεριαλιστικού οργανισμού».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι η ΝΔ «για να υπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο και να προωθήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ακολουθεί και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς, γι' αυτό συναντά απέναντί της όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις. Στα πλαίσια αυτά χρησιμοποιεί την καταστολή, όπως και το ΠΑΣΟΚ, ως αναγκαίο συμπλήρωμα για να περάσει αυτή η πολιτική».

Και ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να βγάλουν οι σπουδαστές πιο γρήγορα τα συμπεράσματά τους για το ποια δημοκρατία έχουμε, για το τι σημαίνει δημοκρατία στην ΕΕ που τόσο επιθυμούν να διαφημίσουν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Συνασπισμός.

Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ