Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Γυρίστε την πλάτη σ' αυτούς που φορτώνουν με βάσανα τη ζωή σας

Ο Γ. Μαυρίκος στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Γ. Μαυρίκος στο βήμα της εκδήλωσης
«Το ΚΚΕ σαν ένα γνήσιο επαναστατικό μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα ενστερνίζεται το σύνθημα των κλασικών του επιστημονικού σοσιαλισμού "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" και θέλουμε να ενωθούμε σ' όλους τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες». Αυτό τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), το Σάββατο, στο χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις του 6ου τριημέρου για Ελληνες και ξένους μετανάστες εργάτες.

«Να ενωθούμε μέσα στα συνδικάτα, μέσα στις μαζικές οργανώσεις, μέσα στους αγώνες για να ισχυροποιήσουμε την ταξική, την αγωνιστική γραμμή ενάντια στην ταξική συνεργασία, στην ταξική ειρήνη και το συμβιβασμό. Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους φορείς του», σημείωσε και πρόσθεσε: «Να ενωθούμε μέσα στο ΠΑΜΕ ώστε να βρουν εκεί όλοι οι βιοπαλαιστές μετανάστες την ψυχή τους και το ΠΑΜΕ μέσα από τους μετανάστες να ενισχύει διαρκώς την αγωνιστικότητά του και την ορμή του».

Στη συνέχεια επέκρινε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί όλα αυτά τα χρόνια με την αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν, συνολικά το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει, κρατούν παράνομους και αιχμάλωτους τους μετανάστες και τις οικογένειές τους. Υπογράμμισε πως «οι μετανάστες όχι μονάχα οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό αλλά τα ταξικά τους συμφέροντα επιβάλλουν να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην αντιδραστική πολιτική του. Να πρωτοστατήσουν στην ενίσχυση των δεσμών του μεταναστευτικού κινήματος με το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ο Γ. Μαυρίκος, τόνισε: «Εχετε όλοι την ευκαιρία να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό και στην πολιτική του. Να τιμωρήσετε όλους αυτούς που φορτώνουν με βάσανα τη ζωή σας. Να γυρίσετε την πλάτη σε όλους εκείνους που στηρίζουν τους εκμεταλλευτές σας. Να ενισχύσετε όσοι έχετε δικαίωμα ψήφου τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Η βελτίωση των συσχετισμών δύναμης θα είναι σε όφελος της εργατικής τάξης, θα φέρει ανάπτυξη των ταξικών αγώνων. Θα αναζωογονήσει την ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ