Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΙΣΚΕΚ.- Την απέλαση δύο Αμερικανών διπλωματών από το Κιργιστάν ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας πως είχαν «ανάρμοστες επαφές» με μη κυβερνητικές οργανώσεις, και, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «24.kg», η απέλαση οφείλεται στην «καταφανή παρέμβαση στις εσωτερικές σχέσεις της κυρίαρχης Δημοκρατίας του Κιργιστάν». Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για το μέλλον μιας στρατιωτικής αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στη χώρα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Μια σειρά επιθέσεις συγκλόνισαν χτες το ινδικό Κασμίρ, καθώς ισλαμιστές έριξαν χειροβομβίδες σε τουριστικό λεωφορείο και σε πολυσύχναστες αγορές στην πόλη Σριναγκάρ, με συνέπεια να σκοτωθούν 4 άνθρωποι και άλλοι 19 να τραυματιστούν. Δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην αγορά Ριγκάλ Τσόουκ στο κέντρο της πόλης, όπου τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι και ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Ακολούθησε σειρά άλλων επιθέσεων με χειροβομβίδες.

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.- Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες στην Αϊτή σε συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων συμμοριών στη συνοικία Μαρτισάν, νότια της πρωτεύουσας. Ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Αϊτή, Εντμόντ Μιλέ, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να αποκαταστήσει την τάξη και να προσάγει στη Δικαιοσύνη τους δράστες των βιαιοπραγιών.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε δύο μέρες στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τέλος όμως έδωσε ο ένας από τους τελευταίους αρχηγούς των ενόπλων που παραμένουν στην πόλη, όταν παραδόθηκε στους ενόπλους των ισλαμικών δικαστηρίων.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.- Την απόφασή του να κλείσει το εργοστάσιο στην Πορτογαλία μέχρι το τέλος του 2006, ωθώντας περίπου 1.200 εργαζόμενους στην ανεργία, ανακοίνωσε χτες ο αντιπρόεδρος της «Τζένεραλ Μότορς» στην Ευρώπη, Ερικ Στίβενς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ