Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους

Motion Team

Την αλληλεγγύη του στην πάλη των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που με την ηρωική τους αντίσταση απέδειξαν πως όσο ισχυρός κι αν είναι ο ιμπεριαλισμός, δεν είναι ανίκητος, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που χτες βράδυ συμμετείχε στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΔΥΕΘ και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Μαζικά, μαχητικά ο αγωνιζόμενος λαός απαίτησε να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις - κανένας Ελληνας φαντάρος στο Λίβανο. Ταυτόχρονα έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν πρόκειται να τον σταματήσουν.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου, χαιρέτισε ο Ασόκι Σέντκι, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Ρέβας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ. Αναφερόμενος στις εξελίξεις, κατήγγειλε πως πρόκειται για διεθνή ιμπεριαλιστική κατοχή. «Για το πρώτο στάδιο του σχεδίου, να βάλουν πόδι στο χώρο της Μέσης Ανατολής ΝΑΤΟικά δήθεν ειρηνευτικά στρατεύματα για να υλοποιήσουν τις εξελίξεις που σχεδιάζουν. Επόμενος στόχος είναι η Συρία και το Ιράν, που δέχονται πολεμικές προκλήσεις από τα γεράκια του πολέμου», προειδοποίησε. Χαιρετίζοντας την αντίσταση των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης σημείωσε πως «δίδαξαν ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Αυτό αποδεικνύεται και θα αποδειχθεί στο επόμενο διάστημα και για την περίπτωση του Νησιού της Επανάστασης, της Κούβας, όπου οι ιμπεριαλιστές καλούν ανοιχτά σε αντεπαναστατικό πραξικόπημα, με αφορμή την υγεία του ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο».

Ακολούθησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ καταγγέλλοντας ότι νομιμοποιεί την παρουσία του Ισραήλ και την εγκληματική δράση του στον τόπο του εγκλήματος.

Κρατώντας τις σημαίες και τα πανό ψηλά, φωνάζοντας συνθήματα πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου απαίτησαν, «κανένας φαντάρος στην Ασία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ και Γαλλία», κατήγγειλαν πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τους πολέμους και την πλουτοκρατία» και κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα βροντοφωνάζοντας: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό αντίσταση και πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ