Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ: «Οι ΗΠΑ είναι από πολλές απόψεις η πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου» (ο Νόαμ Τσόμσκι / ΤΟ ΒΗΜΑ).

«ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ»: «από την πτώση της δικτατορίας ως σήμερα η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει άλματα (...) με προβλήματα ασφαλώς, όχι όμως τόσο σημαντικά που να αμφισβητούν τη θέση της στον στενό πυρήνα της Ευρώπης (...) καθοριστικό ρόλο σε αυτό το "ελληνικό θαύμα" και ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς ουσιαστικά κοινωνικές εντάσεις, έπαιξε το ΠΑΣΟΚ» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

«ΔΩΡΕΑΝ»: «από 130 μέχρι 200 ευρώ καταβάλλουν κάθε μήνα οι γονείς μαθητών του Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο το κόστος διαμορφώνεται σε 450 ευρώ. Στο Λύκειο το χαράτσι ξεπερνά τα 700 ευρώ» (οι υπολογισμοί σε έρευνα στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: «το ΠΑΣΟΚ βασικό στόχο έχει την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Ελλάδας, που είναι το τεράστιο βάθεμα των ανισοτήτων. Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς φτωχούς και με φτωχότερους πλούσιους (...) οφείλουμε να προτείνουμε ως σοσιαλιστές έναν νέο τρόπο ζωής κόντρα στον καταναλωτισμό και τον ατομισμό (...) δίκαιο φορολογικό σύστημα και δίκαιο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος είναι οι προϋποθέσεις για τη δίκαια αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος» (η Αννα Διαμαντοπούλου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ»: «χιλιάδες νέους σπουδαστές και συνακόλουθα τεράστια κέρδη, προσφέρει απλόχερα το υπουργείο Παιδείας στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Τα στοιχεία προεγγραφών τους δείχνουν ήδη μια αύξηση 85% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών η αντίστοιχη αύξηση είναι 50%» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕΤΑ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ»: «στην ανώτατη εκπαίδευση διανύουμε ήδη τον 19ο μήνα διαλόγου. Το λέω γιατί διάβασα ότι τάχα πήγα να περάσω έναν νόμο μέσα στη νύχτα» (η υπουργός Παιδείας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ