Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Νέα αρχή»... για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Το εφεύρημα της «νέας αρχής» του ΠΑΣΟΚ ήρθε να προσθέσει στο οπλοστάσιο εξαπάτησης του λαού ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να... πείσει ότι το κόμμα του μπαίνει σε «άλλο δρόμο». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας να συγκαλύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά στηρίζει την κυβέρνηση στην προώθηση ακόμη μιας πιο βάρβαρης επέλασης στα εργασιακά και στα λαϊκά δικαιώματα, εντελώς υποκριτικά υποστήριξε προχτές, από την Πάτρα, ότι όραμά του είναι μια ...«δίκαιη κοινωνία».

Μιλώντας σε συγκέντρωση με αφορμή τα 32 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις και χρησιμοποιώντας πλήθος ψευδεπίγραφων συνθημάτων ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα «νέο ξεκίνημα». Αυτό, βέβαια, το «νέο ξεκίνημα» ο Γ. Παπανδρέου το ενέταξε στα πλαίσια μιας «νέας οικονομίας» που θα πρέπει να είναι «ανταγωνιστική» και στη μετατροπή του «κοινωνικού κράτους» σε ένα φιλανθρωπικό σύστημα που θα «βοηθά τον αδύναμο».

Παράλληλα, πρότεινε «ένα νέο σύμφωνο εμπιστοσύνης, βασισμένο σε κοινές αξίες και κοινούς στόχους, μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία, ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, για τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και τις νέες μας αμοιβαίες υποχρεώσεις». Δηλαδή, πρότεινε να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία ανάμεσα στην άρχουσα τάξη και τους εργαζόμενους...

Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε στους ντόπιους πλουτοκράτες ότι στη «νέα εποχή» θα γίνουν «νέες παραγωγικές συμφωνίες μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και θα συνεχιστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίστηκε ότι αυτό θα γίνει με «γνώμονα» το ...«συμφέρον του λαού και του δημοσίου» και δε θα υπάρξουν «αποκρατικοποιήσεις ή κρατικοποιήσεις με γνώμονα τα συμφέροντα κάποιου ευνοούμενου επιχειρηματία».

Στους εργαζόμενους ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε «διασφάλιση ευκαιριών απασχόλησης» και «δυνατότητα διά βίου εκπαίδευσης», ένα «αξιοπρεπές εισόδημα διαβίωσης» και μια κοινωνία αλληλεγγύης στην οποία ο «πολίτης δεν αισθάνεται φόβο»! Ο ίδιος μίλησε για «ανατροπές» που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Παιδείας, στην οποία η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ θα «γίνεται στη βάση της επίτευξης των στόχων που θα συμφωνούν η πολιτεία με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Ο Γ. Παπανδρέου, παράλληλα, δεν παρέλειψε να οξύνει την ανούσια αντιπαράθεση του δικομματισμού, και συνεχίζοντας τα περί «Σικελών» ανέφερε ότι «οι Ελληνες δε χρειάζονται κάποιους να τους πουλάνε προστασία». Ο ίδιος μίλησε για πιέσεις της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ενώ άφησε αιχμές και για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λόγια του αέρα» οι προτάσεις Παπανδρέου (2009-04-02 00:00:00.0)
Υποκρισίας το ανάγνωσμα... (2007-03-06 00:00:00.0)
«Κομμένο και ραμμένο» στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας (2007-03-02 00:00:00.0)
Ζήτησε το πολιτικό «χρίσμα» από το μεγάλο κεφάλαιο (2006-12-06 00:00:00.0)
Πρόγραμμα στην ίδια αντιλαϊκή ρότα (2005-09-20 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων (2004-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ