Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων

ΚΚΕ: Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, αλλά και των αστικών τάξεων της περιοχής, θα περιέχεται έτσι ή αλλιώς και στη συγκεκριμένη συμφωνία, γεγονός που δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή

Η Ελλάδα, μια ενεργειακά εξαρτημένη χώρα, έχει ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και η σχετική με αυτή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και του Βούλγαρου Παρβάνοφ. Η «πολυδιάστατη» εξωτερική και ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης και τις ανάγκες κερδοφορίας μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, αλλά και των αστικών τάξεων της περιοχής για τη δημιουργία ζωνών επικυριαρχίας, θα περιέχεται έτσι ή αλλιώς και στη συγκεκριμένη συμφωνία, γεγονός που δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή. Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, προβάλλει άμεση.

Σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι ότι μόνο ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας της λαϊκής οικονομίας μπορεί να διασφαλίσει την αξιοποίηση των διαδρομών μεταφοράς και των εγχώριων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο ενός ενεργειακού σχεδιασμού που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ