Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Υπουργείο Παιδείας: ΄Η θα πείτε ψέματα ή απολύεστε!

Μάλλον έχει πέσει πολλή «σεμνότητα». Κι ακόμα περισσότερη «ταπεινότητα». Για δέστε:

*

«Σε συνέχεια του αρ. 8087/ΙΒ/25I-2006 εγγράφου του ΥΠΕΠΘ και ύστερα από πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, που αφορούν σε αγωγές συμβασιούχων, διαπιστώνουμε με έκπληξή μας ότι εκπρόσωποι των εναγομένων Ν.Π.Δ.Δ. και εν προκειμένω των Δημοσίων Βιβλιοθηκών κατά την παράστασή τους στα Δικαστήρια αντί να υποστηρίξουν, όπως εξάλλου είναι αυτονόητο, τα συμφέροντα των Δημόσιων Βιβλιοθηκών, συνομολογούν και τάσσονται υπέρ των αντιδίκων τους».

*

Στοπ εδώ. Τι λέει εδώ ο συντάκτης του ανωτέρω κρατικού εγγράφου; Οτι οι συμβασιούχοι των Δημόσιων Βιβλιοθηκών (σ.σ.: 55 νοματαίοι όλοι κι όλοι σε όλη την Ελλάδα, που τους κοροϊδεύουν ασύστολα και που άλλος είναι από 3 κι άλλος μέχρι 30 μήνες απλήρωτοι!) έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Και εκεί, στα δικαστήρια, όταν καλούνται οι διευθυντές των Βιβλιοθηκών να καταθέσουν, πάνε οι άνθρωποι και λένε ότι: Οι «αντίδικοι», δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι, έχουν δίκιο. Οτι οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι. Οτι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οτι η δουλιά των Βιβλιοθηκών δε βγαίνει, αφού η κυβέρνηση κρατάει τους εργαζόμενους στην «απ' έξω». Πάνε, δηλαδή, οι προϊστάμενοι των Βιβλιοθηκών στα δικαστήρια και λένε (προς τιμήν τους) την αλήθεια.

Ελα, όμως, που αυτό έπεσε στην αντίληψη της «υπηρεσίας» (κέρβερος η «υπηρεσία»)! Και τι ζητάει η «υπηρεσία»; Ζητάει από τους διευθυντές των Βιβλιοθηκών να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να λένε ψέματα εναντίον των εργαζομένων, αφού (κατά την «υπηρεσία») έτσι υπαγορεύουν τα «συμφέροντα» των Δημόσιων Βιβλιοθηκών! Δηλαδή, τα συμφέροντα των Δημόσιων Βιβλιοθηκών και των εκπροσώπων τους είναι να τα βάζουν με τους εργαζόμενους των Βιβλιοθηκών και να λένε ψέματα, στα δικαστήρια, εναντίον των εργαζομένων στις Βιβλιοθήκες!

Πάμε παρακάτω:

*

«(...) Το φαινόμενο αυτό είναι αδιανόητο, αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο, αφού η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των συμφερόντων του Δημοσίου αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».

*

Στοπ κι εδώ. «Αδιανόητο», «αντιδεοντολογικό» και «απαράδεκτο» (κατά την «υπηρεσία») να λες την αλήθεια στα δικαστήρια, ειδικά όταν η αλήθεια συμβαδίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πάμε πιο κάτω:

*

«Η αντιφατική ως άνω συμπεριφορά καταδεικνύει πλήρη έλλειψη συναίσθησης της αποστολής ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και στοιχειοθετεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που ως γνωστόν επισύρει την ποινή της οριστικής απόλυσης (...). Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σας για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων γιατί θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα μέτρα»!!!

*

Ωπα! Εδώ πια η «σεμνότητα» ξεχείλισε και το τσουνάμι πήρε σβάρνα και την «ταπεινότητα»!

Ωστε έτσι, λοιπόν! Ως εκεί η κρατική «τρομοκρατία» και ο εκβιασμός! Η «υπηρεσία» (σ.σ.: κέρβερος η «υπηρεσία») έφτασε να απειλεί τους διευθυντές και προϊστάμενους των Βιβλιοθηκών ότι, αν συνεχίσουν να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να λένε την αλήθεια, αν συνεχίσουν να παραδέχονται ενώπιον των δικαστών πως αυτά που διεκδικούν οι συμβασιούχοι είναι δίκαια, τότε θα έχουν υποπέσει σε «σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα» (!), θα είναι υπόλογοι «παράβασης καθήκοντος» (σ.σ.: κατά την «υπηρεσία» καθήκον των υπηρεσιακών παραγόντων είναι να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να λένε ψέματα κατά των εργαζομένων!) και απειλούνται με την ποινή της οριστικής απόλυσης!

*

Ετούτο δω το αγλάισμα «δημοκρατίας» και «επανίδρυσης», το «μπιλιετάκι» που στάλθηκε με ημερομηνία 11/7/2006 και διαβιβάστηκε κατακαλόκαιρο προς τους προϊσταμένους των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας, φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Καραμάνου.

*

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην αρμόδια υπουργό, κ. Γιαννάκου, καθώς και στον πρωθυπουργό της χώρας και «εις ανώτερα»...

*

(ΥΓ: Το θέμα των συμβασιούχων δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά όλο τον κρατικό μηχανισμό. Προφανώς, η κρατική «τρομοκρατία», οι εκβιασμοί και οι απειλές απλώνονται και πέραν του υπουργείου Παιδείας)...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ