Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ακρίβεια για το λαό κέρδη για την πλουτοκρατία

... και οι εργαζόμενοι πεινάνε.
... και οι εργαζόμενοι πεινάνε.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη. Το ήδη πενιχρό τους εισόδημα εξανεμίζεται από τις συνεχείς αυξήσεις σε προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης. Η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας επιτείνει τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή και το θέμα της ακρίβειας, προχωρά σε πλατιά εξόρμηση σε χώρους δουλιάς, τις επόμενες μέρες και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη σημειώνεται:

«Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές - όσοι κατάφεραν να κάνουν - η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με το τέρας της ακρίβειας.

Οι τιμές αυξάνονται σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, τα καύσιμα, οι τηλεπικοινωνίες, το ηλεκτρικό, τα εισιτήρια σε ακτοπλοϊκές και αστικές συγκοινωνίες, τα φάρμακα, τα τσιγάρα κλπ.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο γονιός πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά σχολικών ειδών και γενικά για τα έξοδα της εκπαίδευσης των παιδιών του.

Η συνεχής εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας ροκανίζει ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. Από τις δαπάνες για την Υγεία το 47% πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους. Το ποσοστό των ιδιωτικών δαπανών για την Παιδεία φτάνει το 30%.

Η πολιτική των συνεχών ανατιμήσεων που ακολουθεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα δημιουργεί καλύτερους όρους, για να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Προκλητικά κέρδη

Και συνεχίζει: «Η συνεχής αύξηση των τιμών του πετρελαίου οδηγεί σε προκλητική μεγέθυνση των κερδών των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ολοι έδωσαν τα χέρια για την αύξηση - αίσχος των 77 λεπτών του ευρώ...
Ολοι έδωσαν τα χέρια για την αύξηση - αίσχος των 77 λεπτών του ευρώ...
Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2006, τα κέρδη των ΕΛΠΕ αυξήθηκαν κατά 32,2% και της MOTOR OIL κατά 47,7%.

Τα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006 παρουσιάζουν αύξηση κατά 45%.

Τα στεγαστικά, καταναλωτικά, φοιτητικά και άλλου τύπου δάνεια με τα τοκογλυφικά επιτόκια των τραπεζιτών γίνονται βραχνάς για τις περισσότερες λαϊκές οικογένειες, ενώ οι τράπεζες αυξάνουν με μεγάλους ρυθμούς τα κέρδη τους.

H «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ» αύξησε το α' εξάμηνο φέτος τα κέρδη της κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τη σύμβαση της ντροπής των 77 λεπτών.

Ευθύνη για την πολιτική που ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα και αυξάνει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν και οι υποψήφιοι που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στην ΤΑ με τις φοροεισπράξεις και την ανταποδοτικότητα που επιβάλλουν.

Γι' αυτό, στις 15 Οκτώβρη, στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να πάρουν το μάθημα που τους πρέπει. Να αποδυναμωθούν για να μη συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο».

Αγωνιστικό πλαίσιο

Η ανακοίνωση της ΝΑΣ σημειώνει στη συνέχεια:

«Ψήφισε τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους που στηρίζουν τα αιτήματα και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα για τη λαϊκή οικογένεια.
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών για κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι. Δεν είναι δυνατόν αγαθά όπως το νερό ή υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, να πληρώνονται.
  • Καμία πληρωμή για παιδικούς σταθμούς, ολοήμερα σχολεία, κατασκηνώσεις, αθλητικά και πνευματικά κέντρα κ.ά.
  • Δημόσια αναβαθμισμένη δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
  • Δωρεάν στέγαση και σίτιση όλων των φοιτητών και σπουδαστών που φοιτούν μακριά από τα σπίτια τους.
  • Κατάργηση των διοδίων παντού.
  • Δημιουργία χώρων δωρεάν στάθμευσης. Οχι στα παρκόμετρα.
  • Δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με δωρεάν χρονικές ζώνες και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.
  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες.
  • Οι ολυμπιακές υποδομές και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία για την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού.
  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ - κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Μόνιμη σταθερή δουλιά με 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.
  • Επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».
Καμιά ανοχή - καμιά εμπιστοσύνη


Και η ΝΑΣ καταλήγει: «Καμία ανοχή στους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι υπεύθυνοι, όπως και τα κόμματά τους για τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, για την ακρίβεια, τους φόρους, τα τέλη και την ανταποδοτικότητα που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

Καμία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους του ΣΥΝ, γιατί συνδιοίκησε μαζί τους σε Δήμους, στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.

Αν δε μειωθούν οι δυνάμεις αυτών των κομμάτων στην ΤΑ θα συνεχίσουν με την αντιλαϊκή πολιτική τους να επιδεινώνουν τις συνθήκες ζωής και δουλιάς των λαϊκών στρωμάτων.

Ψηφίστε μαζικά "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ψήφος στη ΝΑΣ δίνει δύναμη στο λαϊκό κίνημα (2006-09-17 00:00:00.0)
«Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού» (2006-08-19 00:00:00.0)
Κόντρα στα εφοπλιστικά συμφέροντα (2006-07-13 00:00:00.0)
Καμιά ανοχή στον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ (2006-07-11 00:00:00.0)
Στημένος εκβιασμός από τους εφοπλιστές (2006-05-03 00:00:00.0)
Για την Παγκόσμια Μέρα Δασοπονίας (2006-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ