Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ξεχειλίζει η λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά...

Ξεχειλίζει στα γκάλοπ η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίχως όμως όμως αυτό να «μεταφράζεται» και να οδηγεί σε ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος του δικομματισμού και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Η κυβέρνηση μάλιστα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το «άνοιγμα της ψαλίδας» έναντι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ισχυριστεί ότι ο λαός εμπιστεύεται την πολιτική της και τις «μεταρρυθμίσεις» της. Και αυτό τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της «κοινής γνώμης» αποδοκιμάζει τις αντιλαϊκές επιλογές της. Παράλληλα, στη Ρηγίλλης μιλούν για «εδραίωση της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή».

Τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τη δημοσκόπηση της GPO, που εμφανίζει την ψαλίδα να μεγαλώνει στο 2,5%, έναντι 2% του περασμένου Ιούνη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης, σε δείγμα 1.000 πολιτών πανελλαδικά από 31 Αυγούστου έως 1 Σεπτέμβρη, οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ με 33,8%, ΠΑΣΟΚ με 31,3%, ΚΚΕ με 7,8%, ΣΥΝ με 3,7% και ΛΑΟΣ με 4,1%. Στο 19,6% κινείται η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στα πιο σοβαρά ευρήματα της έρευνας που δείχνουν τη γενικευμένη αποδοκιμασία της οικονομικής της πολιτικής. Συγκεκριμένα, το 70,1% δηλώνει δυσαρεστημένο από την οικονομική πολιτική, ενώ ικανοποίηση δηλώνει το 29,9%. Το 45,6% πιστεύει ότι τα πράγματα «θα γίνουν χειρότερα» και μόλις το 16,2% πως «θα γίνουν καλύτερα». Περισσότερο σημαντικό όμως είναι το εύρημα ότι το 38,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένα από τα δύο κόμματα «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας» έναντι του 32,9% που δηλώνει «η ΝΔ» και 25,1% που δηλώνει «το ΠΑΣΟΚ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το «σκέλος» της λαϊκής δυσαρέσκειας, την οποία μάλιστα απέδωσε στις «δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάει η χώρα κυρίως εξαιτίας προβλημάτων από την οικονομική πολιτική του παρελθόντος»... «Οι Ελληνες πολίτες εμπιστεύονται μια δύναμη μεταρρύθμισης όπως είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ακάθεκτος.

«Εκείνο το οποίο δείχνει και η τελευταία δημοσκόπηση, της GPO αλλά και της Metron Analysis, είναι ότι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει κατακόρυφα, σχεδόν διπλασιάστηκε η διαφορά σε σχέση με το Μάιο στη δημοσκόπηση της Metron Analysis και αυξήθηκε κατά μισή μονάδα στη μέτρηση της GPO μέσα σε τρεις μήνες», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ Λ. Ζαγορίτης και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα, δείχνει την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού, του Κ. Καραμανλή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ