Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πλαίσιο μάχης και διεκδίκησης

Τις διεκδικήσεις και το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο διάστημα παρουσιάζει αύριο στη Θεσσαλονίκη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι θέσεις μάχης, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ συμπυκνώνει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, της ελληνικής λαϊκής οικογένειας, για το μεροκάματο, την προστασία των ανέργων, το δικαίωμα στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση και διεύρυνση της Πρόνοιας.

Οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ, το πλαίσιο συσπείρωσης, είναι όπλο στην πάλη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να βελτιώσουν τη θέση τους, να υπερασπίσουν δικαιώματα, να αποσπάσουν νέες κατακτήσεις και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης. Και απ' αυτή την άποψη, δεν είναι μια απαρίθμηση αποσπασματικών αιτημάτων. Οι θέσεις αυτές υπακούουν σε μια συγκεκριμένη λογική, υπηρετούν με συνέπεια τη θέση ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και έχουν κάθε δικαίωμα να τον απολαμβάνουν. Είναι αιτήματα ρεαλιστικά αν αναλογιστεί κανείς την υπερκερδοφορία του κεφαλαίου. Το ΠΑΜΕ δεν κρύβει ότι για να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων, αυτοί πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να αμφισβητήσουν στην πράξη, και με κάθε τρόπο, την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και των φορέων του.

Την ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν ...για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ώρα που η πλειοψηφία έχει κάνει ευαγγέλιο τον «κοινωνικό διάλογο» και θεωρεί τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεργοδότες «κοινωνικούς εταίρους» που πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και βεβαίως τα κέρδη τους, το ΠΑΜΕ διακηρύσσει την ανειρήνευτη πάλη με τους βιομήχανους. Ξανά και ξανά υπογραμμίζει, ότι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δε θα δουν προκοπή, αν δε συγκρουστούν με συνέπεια και αυταπάρνηση με αυτούς που τους καταδικάζουν σε μεροκάματα μιζέριας, σε συντάξεις πείνας και την ανεργία. Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα, στην όξυνση της ταξικής πάλης και μόνο, βρίσκεται η διέξοδος. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Και αυτοί που εμφανίζονται να έχουν ανακαλύψει δήθεν «τη μέση οδό», αυτοί που ως «κοινωνικοί εταίροι» παζαρεύουν τα εργατικά δικαιώματα, στην πράξη χτυπούν και υπονομεύουν κάθε διεκδίκηση, πνίγουν κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Με αυτές τις θέσεις μάχης και διεκδίκησης θα διαδηλώσουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες. Θα διαδηλώσουν έχοντας καθαρό την κρισιμότητα της αναμέτρησης και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Θα απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης με ψευτοπαροχές και ψίχουλα, την ώρα που η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου ισοπεδώνει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Θα διαδηλώσουν και θα διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ