Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιέστες και δημαγωγία

Δελτίο Τύπου κυκλοφόρησε χτες η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προκειμένου να καταγγείλει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να μετατρέψει σε προεκλογική φιέστα την ορκωμοσία 410 νέων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, που θα γίνει αύριο Πέμπτη.

Και με αυτή την αφορμή, η ΠΟΕΔΗΝ «καταγράφει», με ζήλο νεοφώτιστου, «τα προβλήματα του ΕΚΑΒ που έχουν αντανάκλαση στην εξυπηρέτηση των πολιτών». Δηλαδή, τη δραματική έλλειψη προσωπικού, τις επικίνδυνες ελλείψεις των παραρτημάτων ΕΚΑΒ της επαρχίας, αλλά και ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν αμείβονται καλά.

Βεβαίως, τα προβλήματα αυτά δεν ήρθαν από τον ουρανό, όπως πολύ καλά γνωρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Η οποία, βάζοντας πλάτη στην «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτει σκοπίμως τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αυτού του κόμματος για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο χώρο της Υγείας, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ και που προωθούν με την ίδια προσήλωση και μαζί με τη ΝΔ. Γι' αυτό και η ΠΟΕΔΗΝ, σκοπίμως προσπερνάει την ιδιωτική επιχειρηματική δράση που αναπτύσσεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, και δε λέει κουβέντα για την ανάγκη να καταργηθεί ο ιδιωτικός τομέας στην προνοσοκομειακή φροντίδα και συνολικά στην Υγεία.

Είναι αναγκαίο, επομένως, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη ηγεσία και μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους, να παλέψουν για ένα αποκλειστικά δημόσιο λαϊκό σύστημα Υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ