Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ΚΚΕ φταίει που ο ΣΥΝ πέφτει στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ...

Γρηγοριάδης Κώστας

Το ΚΚΕ τελικά φταίει για το ότι ο ΣΥΝ πέφτει στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ! Αυτό είπε εν ολίγοις ο Αλέκος Αλαβάνος χτες στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με το πώς σχολιάζει την κριτική που κάνει το ΚΚΕ προς τον ΣΥΝ για τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά δήμους, ενόψει των τοπικών εκλογών, παρά τη σημαία που δήθεν έχει σηκώσει εναντίον του δικομματισμού...

«Δε νομίζω ότι η κυρία Παπαρήγα μπορεί να κάνει κριτική σ' αυτό το ζήτημα, από τη στιγμή που η ηγεσία του ΚΚΕ θεώρησε και θεωρεί προπατορικό αμάρτημα τη συνεργασία δυνάμεων του ΚΚΕ με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΝ στο συγκεκριμένο ερώτημα του δημοσιογράφου. Και συνέχισε μεμφόμενος το ΚΚΕ γιατί αρνήθηκε «να συμβάλει σε πολύ πιο ενισχυμένα αριστερά ψηφοδέλτια», «για να δημιουργήσουν ένα μέτωπο ενάντια στις πολιτικές του δικομματισμού».

Συμπέρασμα: Ο ΣΥΝ, ενώ είχε την καλή διάθεση να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον του δικομματισμού, τελικά δεν το έκανε διότι το ΚΚΕ δε συνεργάστηκε μαζί του. Ετσι αποφάσισε να συνεργαστεί με το δικομματισμό. Κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη ΝΔ.

Παράλογο; Καθόλου. Διότι τελικά δεν μπορούν να κρύψουν το προφανές. Το θέμα είναι ότι δεν τολμούν και να το ομολογήσουν, γιατί τότε θα ξεκαθαρίσουν και οι αυταπάτες όσων ακόμη τους ακολουθούν εγκλωβισμένοι στην «αριστερή» ρητορεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ