Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πάει για αργότερα ο... διάλογος

Χωρίς την... ψυχολογική πίεση των εκλογών θα διεξαχθεί ο «διάλογος» που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων. Την κυβερνητική θέση ανακοίνωσε χτες ο Βύρωνας Πολύδωρας, αρμόδιος για θέματα κρατικής καταστολής. Μάλιστα, σε επιστολή του που απευθύνεται στα κόμματα και στα συνδικάτα δηλώνει ότι «υποχωρεί», ενώ «σε εύθετο χρόνο και εγκαίρως θα σας γνωρίσω την ημερομηνία συγκλήσεως της ανωτέρω συσκέψεως», που την προσδιορίζει στα τέλη του Οκτώβρη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πιστεύει πως «το περιθώριο αυτό του χρόνου αλλά και η διεξαγωγή, εν τω μεταξύ, των δημοτικών εκλογών θα επιτρέψει σε όλους μας να μελετήσουμε ακόμη πιο ενδελεχώς το πρόβλημα και να τοποθετηθούμε χωρίς την ψυχολογική πίεση των εκλογών. Ηλπιζα ότι η επικαιρότητα των δημοτικών εκλογών θα ήταν πλεονέκτημα στο διάλογο. Κάποιοι έκριναν άλλως. Υποχωρώ εγώ».

Από τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση της ΝΔ κήρυξε την... έναρξη διαλόγου για τη φαλκίδευση του δικαιώματος στη δημόσια διαμαρτυρία. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας με επιστολή του προς τα κόμματα και τα συνδικάτα ζητούσε, στην ουσία, τον περιορισμό των διαδηλώσεων τις οποίες αντιμετωπίζει με τη λογική της παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν χαρακτηρίσει «θαρραλέα, σωστή και δημοκρατική» την πρόταση του Β. Πολύδωρα, υποστηρίζοντας την άποψη ότι οι «λίγοι» που διαδηλώνουν, ταράζουν αυτούς που αποτελούν την πλειοψηφία και σιωπηλά ασχολούνται ειρηνικά με τις ασχολίες τους, την ώρα που οι... λίγοι μάχονται στους δρόμους για το οκτάωρο, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ακρίβεια, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ