Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Τους θέλει όλους στο «μαντρί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος προσπαθεί να βάλει καθαρά τις διαχωριστικές γραμμές, ξεκαθαρίζοντας τις πολιτικές συγγένειες του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ και τη σοσιαλδημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να επιτίθεται στο ΚΚΕ, που δεν μπαίνει στο μαντρί.

Αυτή την τακτική ακολούθησε και χτες στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της 71ης ΔΕΘ.

Μόλις και μετά βίας και με μεγάλη του λύπη διαπίστωσε πως «σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση ευνοεί σε μεγάλο βαθμό το πέρασμα των κυβερνητικών θέσεων». Αυτή ήταν η κριτική του στο ΠΑΣΟΚ.

Για το ΚΚΕ είχε περισσότερα να πει. Υιοθετώντας τη γραμμή του Γ. Αθανασάκη (ΠΑΣΟΚ), ουσιαστικά τόλμησε να ισχυριστεί πως η άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΝ εξυπηρετεί το σύστημα και την κυβέρνηση. «Την έλλειψη κοινής δράσης των δυνάμεων της εργασίας και των δυνάμεων της αριστεράς τη θέλει το σύστημα. Είναι η μεγάλη άμυνα του συστήματος. Την καλλιεργεί η ηγεσία της ΝΔ με κάθε τρόπο. Και όποιος συμβάλλει σε αυτό, ουσιαστικά βοηθάει το σύστημα. Και γι' αυτό πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα αρνητική η πολιτική του ΚΚΕ σε αυτό τον τομέα», είπε. Και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΝ για προσπάθεια σύγκλισης των ευρύτερων δυνάμεων της αριστεράς που θα ξεκινά απ' τους προωθημένους σοσιαλιστές μέχρι τη ριζοσπαστική εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Κατά τα άλλα, επιχειρώντας να κάνει κριτική στην κυβερνητική πολιτική, επιστράτευσε τα 10 στοιχεία της EUROSTAT, που αποκαλύπτουν την πραγματικά δεινή θέση των Ελλήνων κόντρα στην εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός. Και με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο, ζήτησε να υπάρξει ένας γενικός έλεγχος σχετικά με τη δράση των μεγάλων επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς, τον επισιτιστικό και στους άλλους τομείς της λαϊκής κατανάλωσης, ανάλογος μ' αυτόν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ