Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια για «αθώωση» της δικής του πολιτείας

Να «αθωώσει» για θέματα «διαφθοράς» τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως να αφήσει στο απυρόβλητο την πολιτική που υπηρετούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και γεννά τα σκάνδαλα, επιχείρησε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Αθανασάκης, συγκρίνοντας τη... στάση που κράτησαν τα δυο κόμματα απέναντι σε φαινόμενα «διαπλοκής».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του Κ. Καραμανλή, ανέφερε ότι «το "γράψτε το καλά στο μυαλό" σας του κυρίου πρωθυπουργού θα είχε νόημα αν το λέει στους υπουργούς του, στα στελέχη του και στους διάφορους κουμπάρους». Ο Ν. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι στον «κύριο πρωθυπουργό φταίει γενικώς και για τα πάντα το ΠΑΣΟΚ» και, οξύνοντας την αντιπαράθεση, σημείωσε ότι όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «αρκούσε να κατηγορηθεί ένα στέλεχος ή ένα μέλος του» και «να λένε ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι κλέφτες» και ότι «πρέπει να εξαφανιστεί απ' την πολιτική ζωή του τόπου». Βέβαια, με νόημα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «εμείς δε θα κάνουμε ποτέ το λάθος να πούμε ότι όλοι στη ΝΔ είναι κλέφτες ή ό,τι άλλο» γιατί, όπως είπε, «πράγματι ο καθένας είναι ατομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έναντι του νόμου».

Ο Ν. Αθανασάκης άφησε αιχμές και για τη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «κάθε μονόστηλο, και το παραμικρό, της περιόδου του ΠΑΣΟΚ ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς οι οποίοι έδειχναν την απαραίτητη, θα έλεγα, σπουδή την οποία δε βλέπω αντίστοιχα να δείχνουν σήμερα».

Πολώνοντας περισσότερο το κλίμα, ο ίδιος είπε ότι «αυτοί» «πρότειναν να νομιμοποιηθεί το φακελάκι στα νοσοκομεία, πρότειναν στους τελωνειακούς να λαδώνονται με μέτρο». Δεν παρέλειψε φυσικά να κάνει λόγο για τις αναφορές που είχε χρησιμοποιήσει ο Κ. Καραμανλής για τον Κ. Σημίτη, που τον είχε χαρακτηρίσει «αρχιερέα της διαπλοκής» και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την «υποκρισία» και τη «συκοφαντία», αφού αυτή «οφείλει να δώσει εξηγήσεις» και «όχι το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ