Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΙΜ ΧΙΛ
Garfield «2»

Δεν πρόκειται για στενά κινούμενα σχέδια, ούτε για ταινία με ανθρώπους. Είναι ένα πάντρεμα. Και «κινούμενα σχέδια» και ηθοποιοί! Ενα πάντρεμα που θα κάνει πολλούς αθώους θεατές να αναρωτηθούν και, τελικά, να θαυμάσουν το επίτευγμα!

Οι τεχνικές αρετές, όμως, όποιες και αν είναι αυτές, και στη συγκεκριμένη ταινία δεν παίρνουν και άριστα, δε φτάνουν για να κάνουν μια ταινία χρήσιμη. Γιατί η ταινία, πέρα από την τεχνική (φόρμα) είναι και περιεχόμενο! Και το περιεχόμενο του Garfield 2 δεν κρύβει καμία έκπληξη! Ούτε το Garfield 1, επίσης. Πρόκειται για ένα παραμύθι (να πούμε του κερατά;), με βασιλιάδες και πρίγκιπες, με σχηματικούς καλούς και κακούς, με χαζές συγκρούσεις και, τέλος, με αντιδραστική αντίληψη.

Αν οι δημιουργοί αγαπούσαν πραγματικά τα παιδιά - σε αυτά κυρίως απευθύνεται η ταινία - θα διάλεγαν ένα σύγχρονο, από τα χιλιάδες που υπάρχουν, θέμα, και το παιδί δε θα πέρναγε δυο ώρες με παλαιομοδίτικα πράγματα. Με πράγματα, δηλαδή, που ποτέ δε θα συναντήσει στο υπόλοιπο της ζωής του!

Δεν είναι απάντηση ότι ο Garfield δημοσιεύτηκε σε 2.600 εφημερίδες και διαβάστηκε από 260.000.000 αναγνώστες, ούτε ότι η πρώτη και η δεύτερη (η Νο 2) ταινία έσπασαν τα ταμεία! Και τα «γαριδάκια» αγοράζονται, αλλά όλοι ξέρουμε ότι βλάπτουν τα παιδιά που τα τρώνε!

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (Garfield), Αγγελου Μπούρα (Τζον), Ηρώς Λούπη (Λιζ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ