Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι για τον Πολιτισμό

Τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθήνας επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Την ανάγκη να υπάρξει «ριζική αποκέντρωση» των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη διαφωνία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με την πολιτιστική πολιτική της διοίκησης του Δήμου Αθήνας, διατύπωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής στη διάρκεια περιοδείας στον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος, συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση του Οργανισμού. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το χώρο των καλλιτεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού, Ζωή Βαλάση, Εύα Φάμπα, Εύα Μελά, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ρένα Λευκαδίτου, Μαρία Ζευγώλη, Βίκη Αράπη, Φανή Χατζηκώντζιου και ο Σωκράτης Λομβάρδος.

«Οταν μιλάμε για τον πολιτισμό, δε μιλάμε για κάποιες εκδηλώσεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι θα είναι καταναλωτές», τόνισε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής. «Διαφωνούμε με τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις», είπε και χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα των εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του 2005, που συνολικά στοίχισαν 3 εκατ. ευρώ. «Με αυτά τα χρήματα, θα μπορούσαν να διοργανωθούν 25 πολιτιστικές εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης», πρόσθεσε. «Ο πολιτισμός, δεν είναι οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις», τόνισε.

«Η άποψη της "Συμπαράταξης"», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος στη δήλωσή του, «είναι να αναπτύσσονται δραστηριότητες πολιτιστικές στις οποίες να συμμετέχουν δραστήρια οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι κάτοικοι της Αθήνας και όχι απλά και μόνο να λειτουργούν ως καταναλωτές συναυλιών». Οπως τόνισε, η «Συμπαράταξη» δίνει ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές του πολιτισμού και επισήμανε ότι «θέλουμε να δημιουργηθούν οι όροι, οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις, ώστε στον Οργανισμό να συσπειρώνονται νέοι δημιουργοί».

Ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε επίσης την ανάγκη ανάπτυξης των δημοτικών βιβλιοθηκών, στα διαμερίσματα και στις γειτονιές της Αθήνας. Και πρόσθεσε: «Να αναβαθμιστούν όλες οι υποδομές». Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος, έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον Οργανισμό: «Και στο χώρο αυτό, όπως σε πολλούς άλλους, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, ελαστικών σχέσεων εργασίας. Θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλιά και αμειβόμενη ικανοποιητικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ