Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΥΘΗΡΑ
Στην «άγονη γραμμή» της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία στο νησί του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά της ΝΑΣ, Γιάννη Μανουσογιαννάκη

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Τριήμερη περιοδεία στα Κύθηρα της άγονης γραμμής, της δικομματικής εγκατάλειψης και ερήμωσης, πραγματοποίησε από τη Δευτέρα ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΑΣ.

Σε κάθε βήμα, σε κάθε σταθμό της περιοδείας βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της πολιτικής της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς, καθώς τα Κύθηρα υπάγονται στη Νομαρχία Πειραιά. Την «άγονη» αυτή πολιτική τη βιώνει καθημερινά ο λαός των Κυθήρων και σε μεγαλύτερο βαθμό η νεολαία που δε βλέπει μέλλον στον τόπο της. Ωστόσο, δεν είναι «άγονη γραμμή» αυτή η πολιτική για τα μεγάλα συμφέροντα που δεν αφήνουν ούτε τα Κύθηρα έξω από το βεληνεκές τους. Χαρακτηριστική περίπτωση οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας που δεν αφήνουν τίποτα χωρίς να το απομυζήσουν. Η σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά και τα απέναντι λιμάνια της Λακωνίας είναι για αυτούς μια ακόμα αφορμή για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους με τα υπέρογκα ναύλα που έχουν επιβάλει.

Η αντιπροσωπεία της ΝΑΣ συναντήθηκε με παράγοντες και φορείς του νησιού και δέχτηκε τις καταγγελίες κατοίκων για την παντελή έλλειψη υποδομών στο νησί. Χαρακτηριστική περίπτωση η κατάσταση στο νοσοκομείο όπου δεν υπάρχουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων (οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος) και στεγάζεται ακόμα και σε κτίρια με στέγες από ελενίτ με καρκινογόνο αμίαντο. Από την άλλη όσοι νέοι έχουν πια απομείνει, ασφυκτιούν χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους αναψυχής.

Ενα ιδιαίτερα προκλητικό δείγμα της κοροϊδίας που εισπράττουν οι κάτοικοι, είναι το θέμα των ζημιών από τον τελευταίο σεισμό στα Κύθηρα τον Γενάρη του 2006. Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι στα Μητάτα, καμία αποζημίωση δε δόθηκε και καμία ζημιά δεν αποκαταστάθηκε. Την εικόνα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης συμπληρώνει το οδικό δίκτυο που έχει μείνει στάσιμο από την εποχή της Αγγλικής κατοχής των Επτανήσων τον 19ο αιώνα.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, μια απάντηση υπάρχει, αυτή της καταδίκης της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που εκπροσωπείται τόσο σε γενικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο. Οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, σημείωσε, αποτελούν μια ευκαιρία για να καταδικαστεί η πολιτική πρακτική και η πολιτική συμπεριφορά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, τόνισε, δίνει μια διέξοδο σήμερα και ανοίγει μια ευρύτερη προοπτική για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που έχει καταδικάσει και τα Κύθηρα να ζουν στην εγκατάλειψη της άγονης για το λαό και γόνιμης για τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα, πολιτικής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ